Kan je van, als je bijvoorbeeld patatgeur ruikt, dikker worden?

dat hoorde ik laatst

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

neen, niet als je het alleen ruikt. Als je door de geur popeens heel veel patat gaat eten, dan weer wel.

Dat is echt een verzinseltje want van patatgeur wordt je echt niet dikker.

Nee, dat kan niet. Mensen zeggen het wel eens "ik word al dik als ik 't ruik" of "ik kom al aan als ik taart zie". Maar dat is maar bij wijze van spreken. Ze bedoelen dan dat ze snel aankomen.

Als je het maar niet in ademt, blijf je even slank als voor die tijd. Dus....ruiken en weer uitblazen!

Je word dikker als je meer kcal binnenkrijgt dan je verbrand. Door aan eten te ruiken krijg je geen kcal binnen, je kunt er trek van krijgen in iets lekkers en vervolgens gaan eten. Maar je word niet dik door iets te ruiken.

nee, want als je iets ruikt komen er moleculen in je neus/mond en die worden daar waargenomen: je ruikt maar je eet het niet. en als je ergens dik van wordt moet je het hebben gegeten, want je lichaam moet het opnemen. en als je er te veel van hebt wordt het opgeslagen: dik dus je eet het niet dus je kan het niet opnemen en die moleculen zijn zo weinig dat het geen invloed kan hebben als je het toch zo kunnen opnemen

Nee dat kan niet, van ruiken wordt je niet dikker. Waarschijnlijk bedoelt die persoon dat wanneer je patat ruikt je er dan ook trek in krijgt en dus sneller er toe overgaat om een patatje te gaan eten. Dat kan. Maar van het ruiken alleen? Nee zeker niet.

Nee, juist slank! Want de geur doet je hersenen denken dat je al gegeten hebt. Je moet dit verschijnsel wel zelf in goede banen leiden, maar dan werkt dit inderdaad. Bijvoorbeeld door erbij te denken, dat je het voedsel inderdaad gegeten hebt. Zo was er een vrouw die in een spelonk vastzat. Zij stelde zich voor dat zij allerlei lekkere dingen at; ze schreef dat ook op, om deze suggestie te versterken. Zo bleef ze zich goed voelen en had geen honger. Wel was ze veel gewicht verloren toen ze werd gered.

nee dat kan niet, behalve als je er een actie achteraan gooit om ook het patatje op te gaan eten!."..:-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100