Waarom kunnen sommige mensen zo veel eten als ze willen en andere niet?

Er zit een meisje bij mij in de klas, ze is héél slank, en ze eet heel erg veel.
Ze eet tussendoor ook veel chocolade en koekjes, en ze is zo slank. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heeft te maken met hoe snel je spijsvertering is

elk mens is andeers en de ene persoon gaat efficienter met energie om dan de ander. Daarbij komt verschil in activiteit. Misschien sport ze veel, kleedt ze zich dunner, of is veel actievermet haar hersenen bezig. Allemaal factoren die meespelen.

Dat heeft te maken met het metabolisme van de personen. De een heeft nou eenmaal een veel snellere stofwisseling van de ander. De snelheid van je metabolisme hangt af van factoren als leeftijd, geslacht, lengte, hormoonhuishouding en erfelijke aanleg. Mannen verbranden nu eenmaal sneller en meer calorieën dan vrouwen. En hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme wordt. Op dit soort zaken kun je geen invloed uitoefenen. Maar je kunt zelf wel het een en ander doen om je stofwisseling in een hogere versnelling te zetten. O.a. door spiermassa op te bouwen, meer water te drinken, crashdiëten te vermijden, meer proteïnen naar binnen te krijgen, en vaker im kleine beetjes te eten. Toegevoegd na 36 seconden: van de ander = dan de ander.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/bewe...

Ze roepen altijd die heeft een actieve schildklier Er is ABSOLUUT verschil tussen de ene mens en de andere, MAAR de calorie inname van sommige mensen is ongemerkt soms VEEL hoger dan ze doorhebben Dat meisje uit je klas is mogelijk echt een van het type die echt altijd graat mager blijven maar bij veel " wat gevuldere types" blijkt dat ze toch wel meer vette tussendoortjes eten dan anderen. Dan DENKEN ze dat ze niet veel eten maar BUITEN de maaltijden om nemen ze gewoon te veel calorieën. Maar goed, die ene heeft wel erg veel geluk (of niet want zulke mensen hebben soms toch wel minder weerstand dan de wat gevuldere mens)

Dat hangt onder andere ook van je genen af, als je genen hebt die je eten snel verteren, dan is het moeilijk om dik te worden.

Dit heeft te maken met de stofwisseling van de persoon. Er zijn verschillende type lichamen. Zo heb je de meso, endo en ecto. De mensen met het type ecto worden gekenmerkt door bijvoorbeeld lange en dunne(re) ledenmaten. Deze mensen hebben vaak ook een snellere stofwisseling waardoor ze meer kunnen eten maar minder vet aanzetten. Tevens ogen ze ook slanker door de langere ledenmaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100