Zijn vegetariers slimmer dan mensen die dagelijks vlees eten ?

Omdat ze bv meer groenten en gezonde plaatsvervangers eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Want een vegetariër eet niet per definitie gezond en iemand die wel vlees/vis eet, eet niet per definitie ongezond. Dat hangt van veel meer factoren af dan van alleen wel of niet vlees/vis eten. Toegevoegd na 36 seconden: Bovendien word je niet slimmer van gezonder eten.

Vanaf het moment dat de mens (onze voorouders) vlees gingen eten, ontwikkelde de hersenen in rap tempo. Dat komt door de eiwitten die erin zitten. Voor de ontwikkeling van de hersenen zijn eiwitten nodig. Een vegetarier neemt vleesvervangers waar eiwitten in zitten. Dus als vegetariers slimmer zouden zijn, zal dat niet door een verschillende inname van eiwitten zijn. Wellicht kiezen intelligente mensen eerder voor vegetarisch leven dan niet intelligente mensen. Dan is het vegetarische dieet echter niet de oorzaak van de intelligentie.

Nee, veel 'vegetariers' blijven bij hun 'dieet' ook al hebben ze meer lichamelijke en geestelijke klachten. In dierlijk vlees zitten nu eenmaal ook stofjes die je nodig hebt. Dat vind ik dus een niet zo een slimme zet. Toegevoegd na 4 minuten: Daarnaast is er een onderzoek geweest in het engelse gevangeniswezen icm gezond eten. Het is toch wel gebleken dat wanneer in gevangenissen ‘gezond’ voedsel wordt uitgedeeld, dat er minder rellen en agressie is. Kan helaas geen bron meer vinden. Daarmee kan je toch ook wel een beetje uithalen dat mensen wat slimmer worden, als zij agressie te baas kunnen zijn. Je voelt je door gezond eten lekkerder in je vel en daarmee kan je wat helderder denken. Dus minder ‘domme’ dingen zeggen of zo. Dus wel iets slimmer dan… door de helderheid. Zelf denk ik dat vlees eten ook meehelpt met gezond eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100