Is het gezond om de hele week alleen brood te eten om af te vallen?

Ik denk dat je dan wel kunt afvallen door alleen brood te eten? Brood dat wel belegd is natuurlijk en dan belegd met wat fatsoenlijkere dingen bv. kalkoen, 30+ kaas, sla je snapt wel wat ik bedoel.

Maar is dit dan wel gezond? Om eigenlijk alleen brood te eten, want er zit dan niet echt veel variatie in je maaltijden ofja op het beleg na dan.

En ik weet dat er in brood niet veel eiwit inzit dus dan zou ik in 1 dag in de week een boterham met ei eten zonder de eierdooier.

Zou dit zogenaamde brood dieet werken? En ook gezond zijn? Ofja niet schadelijk voor je lichaam in ieder geval.

Toegevoegd na 3 minuten:
Het gaat hier om bruin brood en soms meergranen stokbroodjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteindelijk zal je een tekort krijgen, bijvoorbeeld an verse groenten. In sommige soorten brood zitten waardevolle voedingsstoffen, bijvoorbeeld in meergranenbrood of volkorenbrood. Maar dit is nog lang niet genoeg voor een echt volwaardig dieet. Brood bevat veel koolhydraten, dus het heeft niks meer nodig dan dat. Wil je toch graag beleg erop, neem dan eens eenvoudig wat plakken paprika of wat rucola of tomaat. De 'fatsoenlijke' soorten beleg snap ik niet zo.. er hoeft geen plakje vlees, kaas of bijv. jam op je brood te liggen om het fatsoenlijk te laten zijn. Eet gevarieerd, met weinig toegevoegde vetten.. Eet vooral veel verse rauwe groenten en neem er een handvol koolhydraten bij, als in brood, pap of ander gekookte granen.

Hoewel je er misschien wel wat van afvalt. Lijkt het me niet gezond. Je mist dan veel belangrijke voedingsstoffen. Toegevoegd na 2 minuten: Bovendien denk ik dat als je op een gegeven moment weer 'gewoon' gaat eten, je gelijk weer de verloren kilootjes terug krijgt. Het jojo effect. Om af te vallen kan je beter je levensstijl veranderen dan dieten. En dan wel naar een gezonde levensstijl waarbij je alle voedingsstoffen binnekrijgt.

Ik denk dat het al snel zo saai wordt, dat je na n paar dagen al opgeeft en juist "verkeerde"dingen gaat eten. Overstappen naar n reeel voedingspatroon dat goed vol te houden is levert meer profijt op, op den duur

Dit zal wel weer een hoop minnetjes opleveren. Maar het anwoord is nee. Brood is een van de ergste dikmakers. Maar op de een of nadere manier zijn de meeste mensen volledig geindoctrineerd en roept bijna iedereaan dat brood nodig is. Wil je afvallen, schrap dan alle soorten brood, koekjes, pasta en aardappelen uit je voedingspatroon.

Alleen brood eten is te eenzijdig. Afvallen doe je natuurlijk altijd als je minder calorieën inneemt dan je verbrandt maar naast brandstof heb je nog een heleboel andere voedingsstoffen nodig. Bovendien loop je het risico grote delen van de dag honger te hebben door in verhouding veel geraffineerde koolhydraten te eten. Want meergranen- en bruinbrood zijn slechts een paar vezels beter dan witbrood. Op het meel na is verder alle voedingswaarde eruit geraffineerd, waarna er alleen een schepje zemelen weer aan toegevoegd is. Als je brood eet, neem dan volkoren. Maar doe er zeker ook regelmatig groenten bij. Dan het beleg. Dat ziet er erg vetarm uit, waardoor je je nog veel minder verzadigd voelt nadat je iets gegeten hebt. Bovendien heb je een paar essentiële vetten nodig om gezond te blijven. Waarom ei eten zonder dooier? Bang voor je cholesterol? Daar hebben eieren geen invloed op, hoor. Integendeel, door het hoge gehalte aan lecithine in de eidooier verlagen eieren zelfs het cholesterol. Juist eieren bevatten essentiële eiwitten, die je lichaam hard nodig heeft. Lecithine zit trouwens ook in de tarwekiemen die uit jouw brood wordt weggeraffineerd. Tenslotte is afvallen niet zo'n kunst. Iedereen is in staat om zich gedurende een aantal weken aan een regime te onderwerpen en op die manier een aantal kilo's kwijt te raken. (ik heb het even niet over obesitas, al dan niet met diabetes). Maar wat doe je daarna? Weer vervallen in je oude eetgewoontes? Of ga je de rest van je leven gezonder eten? Want dat is de sleutel om op gewicht te blijven. Dat de adviezen van het Voedingscentrum niet werken is duidelijk. Kijk maar om je heen wat de effecten van al die light producten en andere geraffineerde voedingsmeuk zijn: steeds meer overgewicht. Zoe het, zowel om af te vallen als om op gewicht te blijven in volwaardige voedingsproducten, zoals volkoren, voldoende vetten en hoogwaardige eiwitten in vis, vlees, eieren en kaas. Laat ongezonde tussendoortjes als koek, snoep, frisdrank, vruchtensap, chips etc. staan. Vervang die door een handje noten of iets dergelijks. Je zult zien dat je netto minder eet omdat volwaardig voedsel veel beter verzadigt dan die met verdikkingsmiddelen opgeklopte light troep. Bovendien heb je minder de neiging om jezelf ermee voor de gek te houden, oftewel, je hebt meer feeling met wat je allemaal naar binnen werkt. Toegevoegd na 11 minuten: Zoe=Zoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100