Word je van elke dag noten eten dik?

Hoe vaak per week zou je noten moeten eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je #kan# er dik van worden, zoals bij alles, overdaad schaadt. maar noten kunnen juist erg gezond zijn: Lang is gedacht dat noten dikmakers zijn, door het hoge gehalte aan vet en calorieën. Echter, onderzoek onder 12.000 Amerikanen laat juist een lagere BMI (maat voor lichaamsgewicht) zien bij mensen die regelmatig noten consumeren. Er zijn aanwijzingen dat noten een rol kunnen spelen bij het behouden van een gezond gewicht en mogelijk zelfs bijdragen aan gewichtsverlies, zo stelt TNO in het rapport. Een mogelijke verklaring is het verzadigende effect van het hoge gehalte aan vezels en eiwitten in noten. Noten zijn een bron van waardevolle voedingsstoffen en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon. Het gehalte aan vet varieert per nootsoort van 50 tot 75 gram per 100 gram. Het overgrote deel van dit vet (80 à 90%) zijn gezonde onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten verlagen het cholesterolgehalte en verkleinen daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Bijzonder is dat noten ook het essentiële vetzuur alfa-linoleenzuur bevatten. Dit is een vetzuur dat het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken. De Gezondheidsraad heeft voor alfa-linoleenzuur – net als voor vitamines en mineralen - een aanbeveling opgesteld (2). Walnoten zijn opmerkelijk rijk aan alfa-linoleenzuur: de dagelijks benodigde hoeveelheid van dit vetzuur zit in 25 à 30 gram walnoten (3). Noten bevatten nog meer gezondheidsbevorderende stoffen; ze zijn een goede bron van vezels, plantaardig eiwit, B-vitamines, vitamine E en mineralen als magnesium, zink, kalium, calcium, ijzer, koper en selenium via de link nog veel meer info

Bronnen:
http://www.zuidvruchten.nl/dbdocs/attachme...

Iedereen zijn eigen hand vol, helemaal vol. Liever geen pinda's, maar wel walnoten en dergelijke. Dit zeggen proffesoren.

Het ligt er maar helemaal aan wat je verder eet. Als jij elke dag na een maaltijd met vlees ook nog een bak noten naar binnen werkt, kun je er donder op zeggen dat je er van aankomt. Ik gebruik noten ook als vleesvervanger, omdat ik vegetarisch ben. Ik gooi noten door de salade, ik roerbak ermee kortom: ik voeg het bewust toe aan mijn dagelijkse eetpatroon. Maar ik eet geen vlees en mijd veel andere dikmakers. Kortom: Zolang je bewust voor noten kiest als vervanger of aanvulling, zul je er niet snel dik van worden.

Als je er kleine porties (20 à 30gr) van eet wordt je niet dik van noten en kan je ze elke dag eten. In noten zit veel vet, vooral onverzadigd vet. Hoeveel verzadigd vet ze leveren verschilt per soort. Hazelnoten, walnoten of amandelen bevatten relatief meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda’s. Als noten als vleesvervanger worden gebruikt, is het aan te raden ongeveer op 30-40 gram per persoon per keer te rekenen.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100