Zijn er groenten die laxerend werken?

Want: die kan ik beter niet eten.
Ik ben erg mager,heb ondergewicht.
Ik wil niet nog dunner worden!
Van fruit weet ik het wel( pruimen)
Iemand nog tips:wat wel/niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Prei,schorseneren, uien,witte en bruine bonen, andijvie,broccoli,dadels,peren,appelsienen laxerend Gekookte wortelen,gekookt witlof,gekookte bloemkool,asperges,komkommers, sperziebonen, courgettes, sla,tomaat, radijs,appels,bosbessensap,banaan,avocados niet laxerend.

bij mij zijn het bruine bonen waar ik voortdurend op de toilet zit en gebakken uien

Alle soorten kool hebben een licht laxerende werking. Ook de meeste bonen hebben dat. ( Sperziebonen en snijbonen volgens mij niet. )

Bieten.asperges, broccoli. Bij mij werken deze licht laxerend. maar niet alleen bepaalde groenten,maar ook ander drinken of eten kunnen laxerend werken. Misschien heb je wat aan de bijgevoegde bron. succes

Uien en prei kunnen een licht laxerende werking hebben vooral als je ze zelden eet, maar je wordt daar niet zo snel nog magerder van; dat wordt vooral door andere dingen bepaald b.v. een wat te actieve schildklier.

De pompoen is voedzaam en makkelijk te verteren. De groente is rijk aan vitamine A en is een goede anti-oxidant. Verder bevordert het de urineafscheiding en werkt laxerend.

Bronnen:
http://women.skynetblogs.be/archive/2006/1...

Spinazie werkt laxerend ;)

Ook venkel werkt laxerend.

Rauwe ongepelde paprika heeft ook een laxerende werking.

Vlees werkt laxerender, omdat Cellen in vlees geen celwand hebben. Groentes hebben wel een celwand dus die zijn moeilijker verteerbaar (alleen als ze rauw zijn)

Volgens mij wil jij juist wel meer gewicht verliezen en ben jij op zoek naar tips om nog meer gewicht te verliezen. Zie een quote die jezelf geschreven hebt in de eerste vraag die je hier gesteld hebt: Ik hoor vaak dat ik te mager ben en beter moet eten. Maar ik voel mij hier goed bij! Ik wil niet dik worden,mijn vader heeft mijn moeder in de steek gelaten omdat ze dik was. Ik denk dat jij een probleem hebt en daarmee naar de huisarts moet gaan. Hier mee door blijven gaan maak je je lichaam echt stuk en als je zo doorgaat kan je zelfs dood gaan. Zorg beter voor jezelf en ga er met de huisarts over praten. En ook zeker met je ouders!!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anorexia_nervosa

Er zijn al veel antwoorden gegeven, maar deze stond er nog niet bij: paardebloemen werken ook laxerend (zie het antwoord van siska op de gestelde vraag via onderstaande link).

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/paardebloem...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100