Is het verstandig om regelmatig drop te eten wanneer je een lage bloeddruk hebt?

Ik heb last van een lage bloeddruk en begrijp dat glycyrrhizinezuur in drop je bloeddruk verhoogt. Zijn er schadelijke bijwerkingen en zijn er medicijnen om hetzelfde effect te bereiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Af en toe een dropje kan geen kwaad, maar eet niet teveel ervan want hierdoor kan je ook verstopping krijgen! Je kunt ook iets meer zout aan je eten toevoegen, veel water drinken, minder cafeïne drinken en kijk uit met alcohol, dit onttrekt ook vocht en daarmee zouten aan je lichaam. Er is medicatie zoals 'Fludrocortisone' dat je bloedvolume verhoogt en daarmee ook je bloeddruk. Lage bloeddruk die geen symptomen vertoont, heeft echter meestal geen medicatie nodig. De huisarts kiest er meestal voor deze te behandelen in plaats van medicatie voor te schrijven. Hij zal alleen medicatie voorschrijven als het echt nodig is. Je kunt dus beter af een toe en dropje met salmiak nemen dan een pilletje!

Veel zout & drop eten werkt inderdaad bloeddrukverhogend. Er zijn ook wel medicijnen die dit kunnen, maar daarvoor kan je het beste naar de huisarts gaan. Die kan dan een hoeveelheid voorschrijven, dan hoef je niet te gaan zelf-dokteren met mogelijk alle gevolgen van dien.

Drop eten kan je inderdaad helpen er zijn echter ook medicijnen bv Florinef en Fludocortison: Welke soorten medicijnen kunnen voor lage bloeddruk worden gebruikt? Fludrocortison Fludrocortison wordt soms gebruikt bij een bepaalde vorm van een verlaagde bloeddruk , 'orthostatische hypotensie'. Orthostatische hypotensie uit zich vooral in duizeligheid bij opstaan uit zittende of liggende houding. Een enkele keer kan een dergelijk lage bloeddruk ontstaan doordat het lichaam te weinig zouten vasthoudt. Dit middel heeft een zelfde effect als het lichaamseigen aldosteron. Het zorgt ervoor dat het lichaam zouten en water vasthoudt. Hierdoor stijgt de bloeddruk.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Als er gewaarschuwd wordt voor drop is dat altijd in verband met verhoging van de bloeddruk en nergens anders voor. Als je last hebt van je lage bloeddruk en je kunt die met drop wat hoger krijgen is daar niets op tegen. Dat zou ik ook doen. Zorg er altijd wel voor om voldoende te drinken, vooral water, en dat je buiten natrium ook voldoende andere mineralen binnenkrijgt.

Nog beter is zoethout, dat is bloeddrukverhogend en natuurlijk. In drop zit naast zoethoutextract ook een boel zout en suiker, en daar kun je weer misselijk van worden. Even mee naar de huisarts gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Je hebt ook zouthoutthee, in elke supermarkt te verkrijgen. Toegevoegd na 36 minuten: "Zouthout thee", haha, zo zout had ik het nog niet gegeten... :D (n.b. zoethouthee)

In bananen zit ook veel zout! Ook drop kun je inderdaad eten om de bloeddruk te verhogen! Toegevoegd na 3 minuten: In bananen zit NIET veel zout maar serotonine, wat ook bloeddrukverhogend werkt!

Ik spreek uit ervaring, heb er soms last van. Vooral bij snel opstaan. Je zou het eerst bij de huisarts kunnen laten onderzoeken of er andere factoren meespelen. Zijn advies was inderdaad drop eten en pils drinken. Over medicijnen is niet gesproken. Maar daar zou ikzelf niet zo gauw aan beginnen. Er is mee te leven vind ik. Toegevoegd na 2 minuten: medicijnen geven eerder bijwerkingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100