Heet je nog een vegetariër als je wel gekweekt vlees eet?

Onderzoekers zijn bezig om vlees te kweken in een laboratorium. In dat geval heb je dus vlees zonder dierenleed.

http://www.meatandmeal.nl/nieuws/product-ontwikkeling/3681/'eten-kweekvlees-over-4-jaar-al-mogelijk'.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Hmmm...interesante vraag....aan de ene kant zou ik zeggen van wel...maar hersenstam onderzoek gebeurt natuurlijk ook niet vrijwillig. Daarnaast delen de cellen zich, daar zijn bouwstoffen voor nodig, bovendien zijn delende cellen ook levend; waar zit de ziel van het beest? Ik neem aan dat er nog genoeg over te klagen valt en dat pure vegetariërs het niet zullen doen (weer een nieuwe afsplitsing, zoals de veganisten). Ik ga me er in ieder geval nog niet aan wagen.....

Je heet geen vegetariër als je dierlijk vlees eet (ja ook mensenvlees, vruchtvlees is wat anders). Daarmee is de vraag eigenlijk afgedaan. Hoe het dierlijke vlees gecreëerd wordt is niet van belang, het blijft hetzelfde. Vegetariër zijn gaat niet altijd alleen om HOE een dier wordt gedood, het gaat vaak om meerdere factoren: Dierlijk vlees is zwaarder te verteren en heeft dus een langdurig effect op de spijsvertering, dierlijk vlees heeft genetische misvormingen die door het lichaam worden opgenomen. Bij plantaardig voedsel kan dit ook, maar volgens onderzoek heeft dit minder effect door het verschil in samenstelling.

Dat is helemaal afhankelijk waarom je geen vlees eet. Eet je het niet omdat je vlees uit gezondheidmotieven niet wil eten dan is het geen optie. Eet je geen vlees uit principe van het slachten van een dier dan lijkt dit me een prima oplossing. Ik ben geen vegetarier ik voel mij een alles eter. Maar zou dit zeker wel als optie zien: En denk ik velen met mij. (even de discussie of dit vlees wel gezond en lekker is straks)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100