Heet je nog een vegetariër als je wel gekweekt vlees eet?

Onderzoekers zijn bezig om vlees te kweken in een laboratorium. In dat geval heb je dus vlees zonder dierenleed.

http://www.meatandmeal.nl/nieuws/product-ontwikkeling/3681/'eten-kweekvlees-over-4-jaar-al-mogelijk'.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een semantische kwestie. Ik vermoed dat er een nieuwe term zou ontstaan, net als bijvoorbeeld 'pescetariër' (=iemand die geen vlees maar wel vis eet). Wat mezelf betreft: ik zie niet direct dat dit 'vlees zonder dierenleed' zou zijn. Je moet nog steeds varkens houden (hoe diervriendelijk zou dat gebeuren?) en aan die stamcellen zien te komen (hoe diervriendelijk gebeurt dat?). Worden die varkens geselecteerd? Met andere woorden, worden ongeschikte varkens gedood? Je kunt het je voor je bedrijfsvoering immers niet veroorloven om een groeiende kudde dieren te houden en verzorgen als die dieren geen winst opleveren. Allerlei haken en ogen dus, en ik als huidig vegetariër zou antwoord op die vragen moeten hebben voordat ik zou beslissen of ik zoiets wel of niet zou eten.

De Van Dale zegt:  ve·ge·ta·ri·ër de; m,v -s iem die geen vlees eet Dus nee, dan heet je geen vegetariër meer.

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woo...

Nee. Vlees is vlees. Je bent geen vegetariër als je wel gekweekt vlees eet. Toegevoegd op 13-05-2009 09:55:09 Ik vraag me echter wel af hoe je aan die stamcellen komt, die kun je volgens mij ook niet pijnloos uit een beest trekken.

Vegetariër is een definitie en je voelt je goed daarmee als je zelf vind dat je je binnen dat kader houdt... Maar dat geldt voor iedereen, ook een crimineel heeft erecode, dat is voor hem een kader waarin hij zich dient te houden, gaat hij die erecode te buiten dan wordt er afgerekend... Dus als jij een kader kunt bedenken waarbinnen het concept van vegetariër gekweekt vlees wel een plek heeft, dan ben jij derhalve een prima vegetariër, dus doorgaan zo...

Dan ben je wel degelijk een vleeseter.Want je noemt het ook vlees. Ik pas de regel toe:alles wat groeit kan je eten, van de rest blijf je af. Bij mij is het een ethische kwestie. Hoewel ik ook op mijn hoede ben voor genetisch gemanipuleerde groenten en fruit.

Nee, je heet dan geen vegetariër. Misschien is Faketariër een mooie benaming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100