Bestaat er een plantaardige bron voor de vitamine B12?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vitamine B12 zit alleen in dierlijke produkten zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Vegetarische burgers zijn meestal wel verrijkt met vit. B12, dit in tegensteling tot tempé en tofu. Die bevatten geen vitamine B12. Eet je dus wel eieren en zuivel dan krijg je wél vit.B12 binnen, maar ben je veganist dan zal je meer risico lopen op een tekort aan B12 en B2. Je zult dan toch een (multi) vitaminesupplement moeten nemen. De plantaardige vorm van vit.B12 is geen actieve vorm van de vitamine, dus ook niet werkzaam voor het menselijke lichaam zoals die bedoeld is. http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/vitamine-b12/vitamine-b12-en-voeding-2/

Het gaat er vaak niet om dat je b12 binnen krijgt maar dat de darmen het niet opnemen in het lichaam. Volgens het voedingscentrum zit het alleen in dierlijke producten.

Bronnen:
voedingscentrum.nl

Planten, vruchten en groenten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat er B12 in zit: Ginseng bevat B12 Ginseng bevat B12 Champignons, Grote engelwortel, in de wortel, Chinese engelwortel of dong quai, in de wortel, Grote klit , in hele plant, Chlorella, pil-, poeder- of capsulevorm, Spirulina, pil-, poeder- of capsulevorm, Cordyceps sinensis, Gerstegras, Noni, Panax ginseng, Biergist, ook in tabletvorm, Smeerwortel, Zeewier: Dulce, kelp. kombu, wakame.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100