zijn beetgare aardappels slecht voor je gezondheid?

Heb ergens gehoord dat aardappels niet half rauw gegeten mogen worden vanwege een bepaalde stof. Is dat zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan de aardappels inderdaad rauw en halfgaar eten, alleen kan je lichaam er dan niet zoveel mee. Als een aardappel niet gaargekookt is zit ze tjokvol "resistent" zetmeel. Dit is zetmeel dat wij (mensen) niet verteerd krijgen. Ook heeft dit zetmeel de neiging te gaan klonteren en dat kan dan weer tot verstopping leiden. (Voor er iemand nu begint te roepen van ik eet dikwijls rauwe aardappels en heb daar geen last van: Ik zeg dus wel degelijk " Het KAN tot verstoppingen leiden) Dus als je wil dat je spijsvertering de aardappels, of beter gezegd het zetmeel erin, kan verwerken kook je ze best helemaal gaar. Anders komt een groot deel er terug uit zoals het erin is gegaan.

Ardappelen kun je vanaf rauw tot sufgekookt eten. Alleen de groene plantendelen zijn giftig. Dat geldt ook als de aardappel lang ligt, en de schil groen is gekleurd. Maar, groene schil eraf en je kunt de rest eten. Best lekker, een rauwe aardappel.

Een rauwe aardappel bevat blauwzuur. Niet echt gezond. Het stofje verdwijnt echter snel bij koken of bakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100