hoelang is een cocosnoot houdbaar?

vanaf dat je hem koopt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geruime tijd; op den duur verdwijnt echter het vloeibare kiemwit (bij schudden hoorbaar). Eenmaal geopend moet de kokosnoot binnen 2-3 dagen worden opgegeten. Het kan dus per noot verschillen, maar snel bederven zal die niet doen zolang hij gesloten is. Toegevoegd na 1 minuut: Bij de tweede bron staat maximaal 6 maanden. Dit zal er enigzins van af hangen hoe oud die dus al was toen je hem kocht. 5 maanden moet dus sowieso wel kunnen.

Bronnen:
http://nl.dole.eu/Producten/Versfruit/Koko...
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpa...

Dat zie je pas als je hem open maakt. Als ie niet mooi wit is, of niet meer sterk overheersend alleen naar cocos ruikt, kan ie weg...

Ze blijven vrij lang goed, ze krijgen alleen steeds minder kokosmelk. Er is geen eenvoudig antwoord op te geven want je weet niet wanneer hij geoogst is; als hij nog halfvol zit met kokosmelk is dat recent, je kunt door schudden dus wel een idee krijgen.

Ligt er een beetje aan waar je hem koopt. Als je hem in een kraampje naast de boom koopt waar die net uit is gevallen langen dan dat je hem hier in de supermarkt koopt!

Informatie op internet geeft aan dat de kokosnoot, mits bewaard bij een temperatuur van 12 tot 14 graden geruime tijd houdbaar is. Meer duidelijkheid wordt niet gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100