Waarvan is Kala Namak poeder gemaakt?

Kala Namak poeder wordt vaak aangeraden als eivervanger.
Het zou dezelfde bindende werking hebben als eieren en het zou zelfs naar ei smaken.
Maar waarvan is het eigenlijk gemaakt?
En is het wel veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kala Namak is een bijzondere soort van “Himalayan rock salt”. Een ongeraffineerd, vulkanisch steenzout (Haliet) met een zwavelachtig aroma, vergelijkbaar met de geur van hardgekookte eieren. Dit mineraal bestaat voornamelijk uit Natriumchloride (ca. 98% NaCl) maar bevat tevens ook nog andere spoormineralen zoals o.a. Zwavel, vandaar de geur. Ook de unieke smaak – een vleugje bitterheid – dankt dit zout aan de aanwezigheid van Zwavel. Ondanks de benaming “zwart zout” is Kala Namak in de vorm waarin het verkocht wordt niet zwart, maar donkerbruin tot grijs/roze van kleur. Dit steenzout wordt gewonnen uit zeer oude ondergrondse afzettingen in India en Pakistan aan de voet van het Himalaya gebergte. Kala Namak is in zijn natuurlijke vorm donkerbruin tot zwart van kleur, pas nadat de kristallen zijn vermalen verandert de kleur naar grijs/roze

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...

Het is een landzout. Zoutsteen dat tot poeder vermalen is. Als je het lekker vindt zie ik er weinig kwaad in om het zo nu en dan eens te gebruiken in de keuken. Maar als het je te doen is om gezondheidsoverwegingen, zou ik niet voor landzout maar voor zeezout kiezen. En dan met name Keltisch zeezout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100