Kala Namak is een bijzondere soort van “Himalayan rock salt”. Een ongeraffineerd, vulkanisch steenzout (Haliet) met een zwavelachtig aroma, vergelijkbaar met de geur van hardgekookte eieren. Dit mineraal bestaat voornamelijk uit Natriumchloride (ca. 98% NaCl) maar bevat tevens ook nog andere spoormineralen zoals o.a. Zwavel, vandaar de geur. Ook de unieke smaak – een vleugje bitterheid – dankt dit zout aan de aanwezigheid van Zwavel.
Ondanks de benaming “zwart zout” is Kala Namak in de vorm waarin het verkocht wordt niet zwart, maar donkerbruin tot grijs/roze van kleur. Dit steenzout wordt gewonnen uit zeer oude ondergrondse afzettingen in India en Pakistan aan de voet van het Himalaya gebergte. Kala Namak is in zijn natuurlijke vorm donkerbruin tot zwart van kleur, pas nadat de kristallen zijn vermalen verandert de kleur naar grijs/roze
- Bronnen:
-
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...