Waarom krijg je als vegetariër regelmatig de vraag of je wel kip eet?

Als ik aan mensen vertel dat ik vegetariër ben, krijg ik vaak de vraag terug of ik wel kip eet. Ik snap eerlijk gezegd echt niet hoe mensen daar bij komen. Kip is toch ook een dier.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als mensen aan vlees denken, denken ze al gauw aan varkens en koeien, kip valt onder gevogelte en dus wordt dat niet direct met vlees geassosieerd, net als vis.

M.i. bedoelen ze waarschijnlijk of je ook eieren eet; Er zijn namelijk ook namelijk ook Veganisten, die eten helemaal niets dat van dieren afkomstig is. Een ei zit een beetje in het grijze gebied, omdat als een kip niet paart met een haan, het in weze een vruchteloos bijproduct is en dus geen inbreuk maakt op de dierenwereld, tenzij je er natuurlijk vanuit gaat dat de invloed van de mens heeft voorkomen dat de kip paarde.

Sommige mensen eten uit geloofsovertuiging bepaalde vlees soorten niet + dat een hoop mensen het verschil niet kennen tussen veganisme en vegetariërs. Wat is het verschil tussen een vegetariër en een veganist? Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op producten zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich inderdaad soms vegetariër, maar dat is niet correct. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen leer en wol gebruiken zijn "veganisten". Met "vegetariër" bedoelt men dus doorgaans "lacto-ovo-vegetariër", wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren. Een minderheid is lacto-vegetariër (wel melk, geen eieren) of ovo-vegetariër (geen melk, wel eieren).

Bronnen:
http://www.vegetariers.nl/voeding/veelgest...

Die vraag heb ik ook vaak gekregen en gewoon gevraagt waarom je dat nou denken: kippen hebben vrij geleeft en niet in kooitjes net als vis. Dit is natuurlijk in de verste verte niet waar, maar mensen hebben een beter gevoel over zichzelf als ze zichzelf wijs maken dat kippen vrij hebben gerent voordat ze verwerkt werden in hun eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100