Mogen vegetariërs eieren eten?

Zoals de titel het zegt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen kwestie van mogen, het is een zelfbewuste keuze. Er zijn lacto-vegetariërs, die ook melkprodukten gebruiken maar geen eieren. Verder zijn er ovo-vegetariërs die wel eieren eten Een lacto-ovo vegetariër (zoals wijzelf reeds 30 jaar) gebruiken zowel eieren als melkprodukten). Goed voor mens en milieu !

Meestal eten vegetariërs wel eieren, eet je geen eieren dan ben je een veganist.

Het gaat er niet om of ze 'mogen'. Ze mogen alles eten waar ze zin in hebben. Waar het om gaat is of ze het willen. Ik ken vegetariërs die heel graag eieren eten. Ook ken ik vegetariërs die (afgezien van sojamelk) geen melk drinken en geen gewone boter op hun brood smeren. Zulke mensen worden wel veganist genoemd. Zij gebruiken ook geen producten van levende dieren waar eieren een voorbeeld van is. Helemaal consequent is het niet. In wezen eten ze geaborteerde kippen.

Ja, een veganist is een vegetariër in het kwadraat, die eten geen eieren, drinken geen melk en mijden ook snoepjes waarin gelatine verwerkt zit.

Vegetariërs eten geen vlees en vis, en volgens mij valt een ei niet echt onder die categorie.

Of een vegetarier eieren eet hangt af van de beweegreden om geen vlees te eten: diervriendelijk, milieu, gezondheid. Dat is dus van persoon tot persoon verschillend.

ja vergatariërs mogen alles eten behalve vlees veganisten die mogen niks eten wat dieren leveren en geen dieren bijvoorbeeld een kip vegetariërs diet mogen geen kip maar een kip legt ook eieren. vegetariërs mogen wel eieren eten veganisten mogen geen ei of kip

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100