Hoe ga ik de herfstvakantie ooit doorkomen?

Ik ben 17, en vegetarisch, en ga met vrienden op vakantie voor een hele week. Heel gezellig, maar iedereen waarmee ik heen ga is overtuigd en actief vleeseter. Het plan is om epicmealtime eer aan te doen. Dat betekent bacon-forten als ontbijt, gefrituurde en gesuikerde bacon als lunch en mega-bacon hamburgers als avondeten. Alleen al bij de gedachte wordt ik bang dat ik het niet vol ga houden. Ik wil niet overkomen als de aanstellerige vegetariër, maar... Maar.
Ik maak natuurlijk apart ontbijt, doe ik normaal ook. Ik maak apart lunch, er gaan meer meisjes mee die geen vette bende willen de hele week., dus qua eten is er geen probleem, ik kook wel voor mezelf. Maar hoe kan ik er emotioneel gezien het beste mee omgaan dat ze echt duizend keer zoveel vlees eten als dat ze überhaupt nodig hebben zowiezo? Om nog maar te zwijgen over alles wat ze niet op gaan krijgen..
Help?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon gezellig met ze meegaan en dan geen bacon eten, maar gewoon je eigen dingen die je lekker vindt. Veel vlees is ook niet eens gezond.... ben maar blij dat jij als enige 'gezond' eet! Als zij gesuikerde bacon eten kun jij bijvoorbeeld gesuikerde groente pakken. Je moet maar denken van we eten samen, zij eten vlees, ik groente... dat maakt niet uit. Het zou veel erger zijn geweest als je bijvoorbeeld een eetstoornis had en bijna niets at. Ik denk dat dat vreemder wordt gevonden dan vegetariër. Dus, gewoon denken van we eten samen. Dat maakt het ook gezellig. En ik denk dat die meisjes die geen vette bende willen dat vele vlees op een gegeven moment ook moe worden en misschien dan ook wel wat van jouw gesuikerde groente willen eten!

Goh meid, ik kan me best voorstellen dat je hier tegenop ziet. Het is net zoiets als een overtuigd christen tussen een groep atheïsten, of een geheelonthouder tussen een groep lallende drinkebroers. Toch heb je besloten om met deze groep op vakantie te gaan. Als jullie echte vrienden zijn zullen ze jou toch niet met opzet kwetsen? Probeer aan het begin van de vakantie (of nog eerder) aan je vrienden uit te leggen hoe jij je voelt over dit alles. Ik hoop dat ze niet alleen begrip voor je opbrengen, maar ook rekening met je gevoelens zullen houden. Als ze dat niet doen kun je je afvragen hoe waardevol deze vrienden voor je zijn. Maar misschien zet je hun zelfs wel aan het denken over hun eigen gedrag! Sterkte, maar vooral veel plezier!!

Echte vrienden accepteren dat je vegetarier bent en doen daar ook niet moeilijk over. Begrijpen doen ze het misschien niet? Maar nogmaals, echte vrienden respecteren je keuze en laten je in je waarde. Je viert de vakantie gewoon gezellig mee, maar eet apart, hoop oprecht dat je de week een beetje goed doorkomt, maar ik denk dat het wel mee zal vallen.

Ik zou proberen om me hier niet zo druk om te maken. Geloof me, je gaat in je leven nog in heel wat situaties belanden waarin je mensen dingen ziet doen waar jijzelf niet achter zou kunnen staan of zelfs iets op tegen hebt. Is het niet met vlees eten, dan wel weer met wat anders. Ga het jezelf en je vleesminnende medevakantievierder ook niet moeilijk maken door met een kwaaie kop aan tafel te gaan zitten, want daar verander je de boel toch niet mee. Je kunt je ook richten op de andere dingen van de vakantie en dat gedoe met vlees eten wat meer naar de achtergrond laten verschuiven in je gedachten. Ik begrijp wat je bedoelt met je gevoelens maar met jezelf druk maken los je het probleem waar het in jouw ogen om draait niet op.

Niet afwachten. De aanval is de beste verdediging. Maak er een wedstrijd van. Jij tegen de hele groep. Je daagt iedereen uit om je over te halen om tòch vlees te gaan eten. Wie mee doet met de weddenschap moet iets inzetten. Hoeft niet persee geld te zijn; kan ook de belofte zijn om de volgende keer vegetarisch uit te gaan. Daarmee wordt jouw principe geen ondergeschoven kindje, maar een hot item, waar jij natuurlijk als winnaar uit komt.

Als je internet op het vakantie adres hebt zou je samen met hun de documentaire: Meat the Truth kunnen kijken. Als het echte vrienden zijn dan kun je hun vast over halen om daar samen eens naar te kijken. Trouwens goed van jou, dat je vegetarisch bent, daar mag je best trots op zijn, dat jij wel een bewuste keuze hebt gemaakt.

Bronnen:
www.meatthetruth.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100