hoe worden aardappelpannekoeken gemaakt?en uit welk land komt dit?

hoe maak je pannekoeken van aardappelen?Uit welk land komt dit van oorsprong?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alazzi á la Miensk (aardappelpannenkoekjes) Ingrediënten: voor 2 personen voor de pannenkoekjes 400 g geschilde aardappelen 1 eetlepel bloem 1 ei 1 teentje knoflook peper zout olie voor vulling 200 g varkensgehakt 1 teentje knoflook 1 eetlepel gebakken uisnippers zout voor vulling 125 g visfilet 7 g geweekte gedroogde boleten 1 eetlepel gebakken uisnippers 1 ei zout voor vulling 15 g fijnggesneden geweekte gedroogde boleten 2 eetlepels gebakken uisnippers 1 eetlepel weekwater zout. voor vulling 2 hardgekookte eieren 1 eetlepel gebakken uisnippers 1 eetlepel boter zout Rasp de afgedroogde aardappelen grof, knijp de rasp uit en meng met de bloem, het ei, de knoflook en peper en zout. Verhit een bodempje olie in een koekenpan met anti-aanbakbodem, leg met behulp van een lepel 8 hoopjes aardappelmengsel in de olie, druk ze aan met de achterkant van de lepel, bak ze aan weerszijden goudbruin en neem ze uit de pan. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de uisnippers voor de vulling van uw keuze in dezelfde pan. Meng de ingrediënten, verdeel het mengsel in 4 porties, leg die op 4 koekje en bedek met de overige koekjes. Bren ze over op een bakplaat en bak ze 20 minuten op de middelste richel. Serveer de pannenkoekjes met crèe fraîche en de groenten van uw keuze. Info: Alazzi á la Miensk uit het vroegere Groothertogdom Litouwen, nu Wit-Rusland of Belarus, een naam die het land door de Russen is opgedrongen. De aardappel wordt er ‘het tweede brood’ genoemd en er zijn zelfs gedramatiseerde dansen, lofzangen en gedichten aan gewijd. In speciale aardappelrestaurants kun je proeven wat er allemaal mogelijk is: salades, piroggen, puddingen. Maar het allerliefst eet men ze als dikke pannenkoekjes, draniki, van fijngeraspte piepers, of grofgeraspte alazzi, zo, maar ook gevuld met vlees, vis, paddestoelen of ei. Populaire groenten zijn (zuur)kool, wortels, pompoen, pastinaak, knolselderij, koolraap en tomaat.

Bronnen:
http://www.ah-recepten.net/bijgerecht/alaz...

Bedoel je tortilla's? Bij mijn weten komen ze uit Spanje, ze worden vaak in tapasrestaurants geserveerd. Als je zo'n zakje voorgekookte aardappelschijfjes hebt, 6 eieren, wat peper en zout, plus courgette en/of ui en/of wat-je-lekker-vind; laagjes maken in een pan met dikke bodem, eieren klutsen en toevoegen, 20min laten stollen met deksel op de pan. Is voor 4 personen. Eetze!

Bedoel je "rösti"? Röstie is een Zwitsers aardappel(pannenkoek)gerecht gemaakt van geraspte aardappelen. Hoe je rösti bereid vind je in mijn link.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/...

ik ken alleen de aardappel pannekoeken zoals mijn moeder die maakte. aardappels raspen havermout ei ui peper en zout

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100