Hebben ze bij gedroogde cranberries suiker toegevoegt?

Ik heb gehoord dat cranberries erg gezond zijn, maar geld dat ook voor gedroogde? Die zijn namelijk veel zoeter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze worden wel gezoet: Alle gedroogde cranberries die te koop zijn, zijn altijd iets gezoet. De manier waarop dit gebeurt kan verschillend zijn. Deze hele cranberries zijn wat duurder aangezien deze nauwkeurig in proportie met een klein beetje natuurlijke suikers worden gezoet. De goedkopere variant wordt langere tijd ondergedompeld in siroop van bijvoorbeeld bessen, pruimensiroop waardoor deze extra zoet en plakkerig zijn. Hoe meer de cranberries aan elkaar plakken hoe langer ze gesuikerd zijn.

Bronnen:
www.sportsnuts.nl/producten/details/16-Cranberries

Die zijn zoeter omdat ze minder water bevatten. Maar net zo gezond. Er wordt geen extra suiker toegevoegd, mist het expliciet vermeld staat op de verpakking. Alle gedroogde fruit smaakt zoeter om deze reden. Ze bevatten dan ook iets meer natuurlijke suiker per 100 gram omdat er geen water (gewicht) meer inzit.

Als je ze in de gewone handel koopt bevatten ze heel vaak suiker. Maar als het er niet op staat niet.

Gedroogde cranberries,hier op de Antillen wordt het merk Cranberries verkocht van Ocean Spray verkocht,bevatten altijd suiker omdat cranberries van nature erg zuur zijn. Ik weet niet welk merk er in Nederland wordt verkocht maar in de link staat het gehalte aan suiker in de "craisins" van Ocean Spray. Per 40,5 gram is het aantal calorieën al 130. Jammer want ze zijn erg lekker maar dan neem ik liever een eierkoek van Sonja die vult iets meer :)

Bronnen:
http://caloriecount.about.com/calories-oce...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100