Wat kun je als vegetariër nog wel eten als er zelfs in brood al varkensharen worden verwerkt?

En botten en huid in toetjes en kalfsmaag in kaas? Wat zijn goede alternatieven?

Toegevoegd na 6 minuten:
"E920 kan gewonnen worden uit haren van verschillende dieren, waarbij varkens niet uitgesloten zijn." Voor de houdbaarheid.

Toegevoegd na 18 minuten:
(Bestaat er uberhaupt nog eten waar geen dieren voor worden gebruikt?)

Toegevoegd na 1 dag:
Ik zou zo graag gewoon in de reguliere supermarkt zonder zorgen boodschappen willen kunnen doen, maar dat lijkt wel onmogelijk. Dat ik niet van alles hoef te bestellen of naar de natuurwinkel. Overal zit troep in lijkt het wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurvoedingswinkels en (bijna) alle biologische producten bevatten dit soort toevoegingen niet. En natuurlijk de halal en koosjer winkels.

Vegetarische producten zijn er van bijna alles

Brood uit de biologische winkel. Daar zit geen varkenshaar in.

Varkensharen in brood?????? Nog nooit van gehoord. Van botten wordt gelantine gemaakt, dat zit idd in veel toetjes, maar ook in snoepjes. Er bestaat vegetarische kaas, en zelfs ei-vrije mayonaise. Er is dus nog genoeg wat je kunt eten.

Lang niet in alle kaas zit kalfsmaag. De stof chymosine, die nodig is bij de bereiding van kaas, die ook voorkomt in de maag van kalfjes, kan tegenwoordig ook op een andere manier verkregen worden, via gisten. Kaas kan dus ook vegetarisch zijn.

Vegetarisme is de voedingswijze die zich kenmerkt door "het niet eten van vlees, vis, schaaldieren, gevogelte en insecten"[1]. Mensen die deze voedingsregel in de praktijk brengen, worden aangeduid als "vegetariërs". Sommigen nemen deze definitie strikter en beschouwen vegetarisme als de voedingswijze waarbij men alleen plantaardig voedsel tot zich neemt. De mensen die de strikte variant aanhangen noemen zich veganist. als vegetarier kan je dus gerust het brood eten waarin varkenshaar verwerkt zit, als het varken hier maar niet van een dood varken afkomt. ben je veganist gaat het wat lastiger worden. Het varkenshaar was een slachterijproduct. Men kan zich indenken dat de omnivore consument hier geen probleem in ziet. Net als geldt voor de wolproductie denkt men gewoonlijk dat het dier, net als wij zelf, pijnloos wordt geschoren of geknipt. Dit blijkt in de praktijk ook al een illusie, maar de consequenties voor de bij de ‘productie’ van haar voor kwasten en penselen betrokken dieren zijn beduidend ernstiger, om niet te zeggen afschuwelijk. Laten we de praktijk voor het dier dat iedereen kent, het varken, eens goed bekijken mijn antwoord op de vraag is als vegetarier kan heel erg veel eten, zolang het maar geen vis,vlees, schaaldieren, gevogelte en insecten zijn. het is maar net tot welke groep vegetariers je behoort of wil behoren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C3%ABr
http://www.veganisme.org/gi/g48/g48_p16.htm

Er bestaat meer dan genoeg eten waar geen dierlijke producten voor worden gebruikt. Ik eet sinds 2 jaar 100% plantaardig en geniet meer van mijn eten dan ooit en eet gevarieerder dan ooit. Voor suggesties kun je vb hier kijken: http://us2.campaign-archive1.com/?u=9d7cd71fa5b26b3cc3d7818cc&id=771e25ab00 www.happyherbi.com (mijn eigen bedrijf) www.plantaardigmaandag.nl www.veganisme.org en www.vegetarisme.be Toegevoegd na 1 dag: Ook bij de reguliere supermarkt kun je JUIST prima terecht voor plantaardige, dus diervrije producten. Elke supermarkt verkoopt alles wat een mens nodig heeft: fruit, groente, granen, noten, zaden, peulvruchten (bonen) en kruiden. Het is absoluut niet moeilijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100