Wat is de beste manier om schapen te slachten?

ik herinner me nog dat ze in Kenya de hals doorsneden nmaar dat vond ik nogal vervelende manier. Hoe kan je ze slachten zonder dat ze er veel van meekrijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doorsnijden van de halsslagader moet gebeuren met een vlijmscherp mes. Dan voelen de beesten er niets van. Doordat de bloeddruk zo snel wegzakt, vallen de dieren heel snel in een coma en weten en voelen niets meer en zijn een paar seconden erna dood. Het gebeurt helaas ook dat de slachter verzuimt om het mes te slijpen waardoor het mes bot is en dan heb je dus dierenmishandeling omdat dit dus wel erg pijnlijk is voor het dier. Volgens mij is het doorsnijden van de slagader de minst traumatische manier van slachten voor een dier. Het blijft natuurlijk een luguber gezicht vanwege het vele bloed.

Je zou ze eventueel met een shock kunnen doden daarbij krijgt het beest een hoge percentage stroom door zijn lichaam. Maar de hoofdslagader doorsnijden is veelminder gevoelig dan een stroom stoot

Bronnen:
http://www.animalfreedom.org/paginas/opini...

Ik denk, dat dat het beste in een abattoir kan gebeuren, door middel van een schietmasker. Wat jij in Kenia zag,heb ik zien gebeuren in Tunesie en daarna werden ze voor de winkel in de buitenlucht opgehangen om uit te lekken. Hun nog levende soortgenoten stonden daaronder ijverig het bloed op te likken. Maar het zal ook wel een kwestie zijn van: We hebben het altijd zo gedaan.

op deze manier..

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ALAV1xUft5w

Er zijn veel uithalen gemaakt jegens de slachtwijze van Moslims. Het zou dieronvriendelijk zijn. Toch heeft ene professor Schultz en zijn collega Dr. Hazim van het Hannover Universiteit in Duitsland, bewezen door middel van een experiment, gebruik makende van een EEG en ECG, dat de Islamitische wijze van slachten JUIST de meest vriendelijk is, en de wijze zoals in de Westerse wereld gebruikelijk is door een schot in het hoofd, het dier ontzettend veel pijn lijd! Het onderzoek verbaasde veel mensen. We kunnen hieruit dus concluderen dat het slachten van dieren zoals gebruikelijk is in de Islamitische wereld dier vriendelijk is. De dieren voelen in eerste instantie geen pijn en doordat het hart blijft kloppen stroomt het bloed uit het lichaam van het dier, het vlees wordt zo dus hygiënischer.

Bronnen:
http://maseeh1.tripod.com/advices7/id68.htm
http://www.islamcity.nl/forum/islam-niet-m...

De halsslagader doorsnijden (wat in Islamitische landen gebeurd) is de snelste en minst pijnlijke manier van doden. Het beest raakt direct in een shock waardoor hij niets meer voelt. Met een pistool komt het nog wel eens voor dat het beest niet helemaal dood is en dan wordt hij alsnog levend gevild.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100