Gebruiken Chinees restaurants Plofkip in hun gerechten?

Zijn er ook keurmerken voor restaurant die wel of geen plofkip verwerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

"DE"plofkip bestaat niet,maar is een begrip.Dat houdt in dat de kip onder dieronvriendelijke omstandigheden geleefd heeft.Er is met geen enkele zekerheid iets te zeggen of Chinees restaurants, in het algemeen wel of niet vlees van welk soort kippen en hoe die gehouden zijn .Er zijn wel keurmerken voor vlees en ook voor kip,maar aangezien "plofkip een fantasie benaming is, komt dat in de beschrijvingen niet voor.

Als ik ervan uit ga dat je met "plofkip" de goedkoopste kip bedoelt die te koop is, dan is de kans daarop groot. Er zijn maar relatief weinig bedrijven, die kwalitatief goede produkten kopen. Afgezien van een goede basis [kwaliteit] wordt er niet zo zeer mee gesjoemeld als wel door gebruik van veel kruiden een betere smaak verkregen. Een voorbeeld: wanneer je gebakken vis koopt, volgt hier altijd de retorische vraag "viskruiden erop?" en dan moet je snel zijn om nee te zeggen, voordat het er al op gestrooid is uit een grote bus . Als je dan uitlegt dat je graag de vis wilt proeven in plaats van de kruiden [!] krijg je een begrijpende grijns ... Die truc wordt overal toegepast, goedkope basis, veel kruiden en geen haan die er naar kraait. Overigens is het de vraag of kleine restaurants/eetcafé's het zouden overleven als ze het anders deden? Hetzelfde als met eieren. Een deel van de bevolking koopt trays met 20 of 30 eieren voor heel weinig. Een ander [groot] deel van de bevolking koopt "scharrel"eieren en een klein deel van de bevolking koopt biologische eieren. Het is gedeeltelijk afhankelijk van het inkomen, maar veelal van "niet weten" of simpelweg "niet geïnteresseerd" zijn. Antwoord Jazeker en niet alleen Chinese restaurants, maar ik kan het niet bewijzen. Toegevoegd na 11 uur: Ik vergat iets wat toch wel heel belangrijk is: Ve-tsin . Dit is een smaakversterker die in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt . Ook in de Europese keuken wordt het regelmatig toegepast. Met name in producten als soepen, maggi- en aromablokjes, kant- en klaar gerechten. Het is een van de E-nummers [ E-621 ] en uit onderzoek blijkt: Ve-tsin versterkt het hongergevoel [leidt tot overgewicht], schildklier gaat trager werken [overgewicht], kan tot ouderdomsdiabetes leiden, kankerverwekkend zijn en giftig voor de hersenen zijn. Je kunt daarom het beste ve-tsin uit de keuken verbannen en liefst ook alle voedingsmiddelen met E621 uit je winkelwagentje!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...
http://www.centrumnatuurlijkwelzijn.nl/ve-...

Echte aziaten hebben over het algemeen helemaal niets met het welzijn van dieren. Het feit dat zij weinig last van de crisis hebben ondervonden, komt omdat zij relatief lage prijzen voor hun maaltijden hanteren en dat zegt al genoeg. Zouden zij alleen biologische kippenvlees gebruiken, dan zouden ze de meerprijs tegenover een goedkope watergevulde plofkip ook door moeten berekenen aan hun gasten en normale Aziatische restaurant hebben vrijwel overal eenzelfde prijsindicatie voor hun gerechten. Uiteraard zijn er Chinese restaurants die duurdere prijzen hanteren. Meestal is de hele ambiance dan luxer en de bediening zeer voorkomend en attent. Soms is het eten er ook veel lekkerder, beter van structuur of geuriger. Dat zou een indicatie kunnen zijn dat ze daadwerkelijk aandacht voor hun producten hebben en ook kwaliteit willen serveren. Je zou er dan vanuit kunnen gaan dat zij geen plofkip zullen inkopen. Jammer genoeg kan je het niet meteen zien of proeven, omdat de meeste Aziaten wel weten hoe je ook een plofkip mals van structuur kunt laten zijn en door de vele kruidige smaken rondom de kip, kan je de kippensmaak sowieso niet echt proeven. Ook van de eerlijkheid als je het vragen zou, kan je nooit van opaan. Zeker een duur restaurant zou het nooit toegeven als het wel plofkip zou zijn! Helaas zijn er geen controles op plofkip of de kwaliteit van het vlees in het algemeen. Er zijn alleen controles op voedselveiligheid en de hygiënische aanpak van restaurants. Een echt keurmerk voor Chinese restaurants die duiden op 'geen plofkip' o.i.d is er niet. je zou er wel vanuit kunnen gaan dat dit het geval eerder zal zijn bij een sterrenrestaurant en die zijn er ook onder Chinese restaurants. De Michelinbeoordelers zijn erg kritisch en die onderscheiden wel een verschil in kwaliteit van aangeboden maaltijden/producten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100