Is het volgens de officiële etiquette ongepast om je spaghetti te snijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spaghettimaaltijden eet men per uitzondering met de vork in de rechterhand en een lepel in de linker. Men hoort de spaghetti met de vork tegen de lepel op de te draaien en vervolgens de spaghetti van de vork op de lepel te brengen. Bij spaghetti hoort enkel de lepel naar de mond gebracht te worden en dient men volgens de etiquette de spaghetti niet in stukken te snijden.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Etiquette

Ja, daar kunnen Italianen erg gefrustreerd over raken. Ik zat ooit met een vriendin in Parijs in een Italiaans restaurant, zij was haar spaghetti aan het snijden, daar kwam de eigenaar aanlopen. "Oh no, no, no, no... signorina, no"... Nou, dat was wel duidelijk.

Niet alleen ongepast, maar ook niet erg handig. Lange slierten rollen een stuk prettiger. Korte kun je eigenlijk alleen maar lepelen. Wat wel mag: de slierten die niet helemaal opgerold zijn ondersteunen met je vork zodat de tomatensaus niet tegen je kin aan slingert. (snapt iemand wat ik bedoel?)

Ha, die Annswers; Of de etiquette daar iets over voorschrijft weet ik niet, maar als ik spaghetti maak worden er geen messen bij de borden gelegd. Niet zozeer vanwege de regeltjes, maar omdat het eigenlijk hoort bij het gerecht. Soep eet je ook niet met een vork. En bami liefst met stokjes.

Italianen eten hun spaghetti enkel met een vork en meestal met de vork in hun rechterhand . Ik kan verkeerd zijn hoor , maar ik denk dat het te maken heeft met het links - of rechtshandig zijn van de persoon . Hoeveel kleine kinderen nemen steevast hun vork in de rechterhand en het mes in de linkerhand ? Dat wordt ze dus steevast afgeleerd, want dat lijkt niet netjes te zijn . Maar blijkbaar wordt het spaghetti eten met de vork in de rechterhand en de lepel in de linker wel getolereerd.

Bronnen:
http://www.culinairkookboek.nl/vraagbaak/?...

ik denk ook dat dat 'not done' is

Waarom zou je het willen snijden? Je hebt toch een vork waaromheen je de spaghetti kan krullen? eet veel sneller en gemakkelijker.

Ja, dat is zéér ongepast maar er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Als bij de bereiding van de pasta in de keuken niet de juiste procedures zijn gevolgd, kan dit resulteren in een niet meer te ontwarren kluit spaghetti op het bord. In dat geval mag het mes eraan te pas komen, want anders.......

Het is in ieder geval niet de bedoeling van de spaghettimakers geweest dat je het kort en klein zou snijden. Dan hadden ze toch niet de moeite genomen om lange slierten te fabriceren? Italianen eten spaghetti met alleen een vork. Dus niet met een lepel en een vork. Dit is echt 1 van de de grootste misvattingen aller tijden. Spaghetti snijden met een mes is helemaal uit den boze!

Ja, echt heel fout. Italianen rollen spaghetti tegen de rand van het bord om de vork heen. Europeanen gebruiken in plaats van het bord vaak een lepel.

ik heb drie maanden bij een Italiaanse familie gewoond en heb hen en anderen nooit met vork en lepel pasta zien eten. Ze draaien slierten met een snelle handige beweging rond hun vork en werken het met de punten van de vork naar boven handig licht zuigend naar binnen. Als er teveel aan de vork zit bijten ze het gewoon eraf Navraag leerde me het volgens regels zo moet. Onze etiquette leert dat we een vork en lepel moeten gebruiken, misschien omdat alleen met een vork slierten eten routine vereist, omdat anders de spetters je om de oren vliegen

wij leerden van een echte italiaanse retauranthouder dat je de spaghetti snel om een vork moet rollen, en wat niet helemaal in de mond past wordt afgebeten. maar als je in nederland zo eet, dan word je uitgelachen, netzo als je op z'n italiaans een glas merlot bestelt, wordt het verbeterd in merloo.

Ja, Italianen kunnen dan zelf beledigt zijn als ze zien dat je spaghetti snijdt.

In Italië heb ik drie weken gelogeerd bij een gastgezin. Pasta is geen hoofdgerecht, maar een voorgerecht met tomatensaus. Alleen de vork wordt gebruikt. Wordt bij eters in Nederland niet gewaardeerd als ik zonder lepel eet..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100