Waarom mag je wel gouden lepels gebruiken bij het opdienen van kaviaar , maar geen zilver ?

Zilver bestek tast de smaak aan van kaviaar , waarom niet bij goud ?
Ook glas of plastic lepels kunnen gebruikt worden , maar weer geen tafelzilver , waarom niet ?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ook wordt er gezegd dat metaal op zich , de kaviaar een bittere smaak geeft , waarom hebben de meeste potjes met kaviaar , een metalen deksel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat zilver, en dat geldt ook voor andere metalen, de smaak van de kaviaar aantast. Dus ook geen gouden lepel! Je moet een parelmoer, stenen of plastic lepeltje gebruiken. Toegevoegd na 32 minuten: Er vindt oxidatie plaats wanneer kaviaar in aanraking komt met metaal. De potjes waarin de kaviaar verpakt wordt zijn luchtdicht gemaakt, waardoor het metalen deksel geen oxidatieproces in gang kan zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100