Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mag je wel gouden lepels gebruiken bij het opdienen van kaviaar , maar geen zilver ?

Zilver bestek tast de smaak aan van kaviaar , waarom niet bij goud ?
Ook glas of plastic lepels kunnen gebruikt worden , maar weer geen tafelzilver , waarom niet ?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ook wordt er gezegd dat metaal op zich , de kaviaar een bittere smaak geeft , waarom hebben de meeste potjes met kaviaar , een metalen deksel ?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Omdat zilver, en dat geldt ook voor andere metalen, de smaak van de kaviaar aantast. Dus ook geen gouden lepel! Je moet een parelmoer, stenen of plastic lepeltje gebruiken.

Toegevoegd na 32 minuten:
Er vindt oxidatie plaats wanneer kaviaar in aanraking komt met metaal. De potjes waarin de kaviaar verpakt wordt zijn luchtdicht gemaakt, waardoor het metalen deksel geen oxidatieproces in gang kan zetten.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Naar mijn mening klopt het wat je beweerd , maar ik las bij infoitalia dat kaviaar gerust met een gouden lepel mag worden opgediend , het zou ook nog wenselijk zijn ! En daar verwonderde ik mij over , daar ik altijd had meegekregen dat je daarvoor een marmeren of parelmoeren lepel zou moeten gebruiken of eventueel met een glazen of plastic lepel . Amadea ik dank je voor het geven van een antwoord .
P/S , infoitalia is een soort vraagbaken .
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
goud oxideert niet

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding