is het illigaal om op het strand te barbequen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang je geen vergunning hebt van de desbetreffende gemeente wel...

Totaal verbod, strand is strand en geen bbq met biertjes en borrelnootjes. Dus illegaal totaal. laat ons een laatste plek om te wandelen en te genieten. Ik ben een kustbewoner.

Vraag een vergunning. Bij sommige gemeenten kan dat

Waar wil je barbecuen? Er zijn diverse mogelijkheden. Een voorbeeld: Op het Zuidstrand van Zandvoort is het toegestaan voor privé-doeleinden te barbecuen. Op dit stuk strand is een gedeelte vrij strand wat hiervoor is ingericht en gebruikt mag worden. Er gelden een aantal spelregels: U dient uw afval zelf af te voeren. Het strand dient in de zelfde staat achtergelaten te worden zoals u het gevonden hebt. Om brandoverslag e.d. te voorkomen dient u tevens minimaal 10 meter uit de zeereep /duin te blijven. Verder dient u zich te houden aan de hieronder genoemde voorwaarden.

Bronnen:
http://www.zandvoort.nl/website/webgen.nsf...

Ook bij Bloemendaal aan Zee staan grote borden waarop wordt aangegeven wat wél, en wat niet is toegestaan. BBQ wordt daarop niet verboden. Honden los laten lopen op het zuidelijke strand is wel verboden, maar daar houden veel baasjes zich niet aan.

Alleen als er politie in de buurt is of als je de boel niet weer netjes achterlaat.

Het verschilt per gemeente, maar ik weet wel dat in Zantvoort aan Zee (Noord-Holand) en in Scheveningen (Zuid-Holland) niet toegestaan is.

niet al tijd

Bronnen:
weet ik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100