Waarom zijn bij een afhaal Chinees de porties zo groot?

Bij de meeste afhaal Chinesen krijg je porties die zo groot zijn dat je na één maaltijd voldoende overhoud om later nog een maaltje te hebben.

Is dat cultuur, zijn het geen éénpersoons porties, ben ik zo'n kleine eter, of is er een andere reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is voor een chinees een belediging als je eten bij besteld, vooral de bijgerechten, zoals de nasi, bami en witte rijst, deze zitten erbij om je maag te vullen. Bestel je er nog eens 1 van de bijgerechten bij, dan betekend dat dat je te weinig eten hebt gehad, ook het helemaal opeten van de bijgerechten is een belediging. Dit is dus iets uit hun cultuur, van huis uit meegekregen. Ze zorgen er altijd voor dat je genoeg krijgt. Deze informatie van een vriend met chinees restaurant.

Bij de Chinezen bij mij in de stad worden de porties steeds kleiner. Kennelijk is ook bij deze restaurants de crisis toegeslagen. Het klopt echter dat in het verleden de porties altijd super groot waren. In het verleden volgden veel Chinezen, die een restaurant in ons land wilden openen een kookcursus. Bij deze cursus, die werd gegeven door hun landgenoten, die hier al wat langer waren, werd hun uitgelegd, wat volgens hun de Nederlanders qua Chinees eten lekker vonden ( bijv satesaus, milde smaken etc). En tevens werd aangegeven dat Hollanders van grote porties houden. Vandaar dat veel Chinese restaurants koken op een manier die ver weg staat van de echte Chineze keuken, allemaal dezelfde smaken produceren en giga porties serveerden. Tegenwoordig heb je steeds meer restaurants, die hier van af durven te wijken, waardoor je langzaam aan veranderingen ziet ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100