Is shoarma, kabab en donner wel vertrouwd om te eten ?

Laatst hebben ze onderzocht dat ze niet verkopen wat ze beweren.

Toegevoegd na 2 minuten:
Je ziet heel niet wat voor vlees het is omdat het allemaal stukjes zijn (ze kunnen er wel van alles instoppen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja klopt, ze kunnen er van alles in stoppen.. Maar ik weet niet of dat een reden is om geen vertrouwen meer te hebben in die voedselketen.. Ik denk ook dat het per zaak verschillend is.. Ik persoonlijk vertrouw het wel. Als er namelijk echt iets in zou zitten wat niet deugde, zou dat al lang opgemerkt zijn, en zouden ze die zaak gesloten hebben.

Dat klopt, ze gebruiken vaak varkensvlees, terwijl shoarma of kebab van lam of kip bereidt moet zijn. Maar desalniettemin is het echt niet slechter dan een frikandel of ander fastfood.

Als je naar de smaakpolitie kijkt dan zie je vaak dat die restaurants niet goed zijn...en met niet goed bedoel ik hygiëne en de houdbaarheidsdatums die niet kloppen. Mijn tip is om niet vaak in restaurants/cafés eten.

Hebben ze laatst onderzocht bij de Keuringsdienst van Waarde. 1 van de 10 onderzochte broodjes was echt lamsvlees, de rest iets anders. Die de gelinkte video. Uitslag is na 19 minuten.

Bronnen:
http://sites.rvu.nl/page/7202/nl

Je moet het vergelijken met de kreet "mager runderghakt" waar vaak varkensvlees in zit en ook nog 10% vet. Je moet zulke kreten met een korreltje zout nemen. Maar evenals dat gehakt, is de shoarma enz best te eten, al is de samenstelling niet zo als beweerd wordt.

Shoarma en kebab kun je veilig eten, van Donner ben ik niet zo heel zeker...

Meestal komt het vlees van een spit. Die spit zie je vaak hangen als je in een shoarmazaak komt. Ik heb zelf in zo'n zaak gewerkt en meestal is het gewoon betrouwbaar vlees. En erg lekker, mjamm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100