Heeft McDonald echt de kleur groen erbij gekregen?

Ik ben vandaag een McDonald tegen gekomen met een groene M. Het zag er vreemd uit. Is dit een foutje of is dit een nieuwe kleur van McDonald.

Toegevoegd na 5 minuten:
Eigenlijk was het een gele M met een groene achtergrond.
(en niet met een rode achtergrond)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is geen fout. McDonalds doet dat bewust. De gele ‘M’ uit het logo krijgt een groene achtergrond. De kleurwijziging moet een teken zijn van respect voor het milieu. De groene kleur zal op elk nieuw geopend restaurant te zien zijn. McDonald’s probeert zijn imago op het gebied van milieu te verbeteren, maar slaagt daar niet altijd in.

Bronnen:
http://www.molblog.nl/bericht/mcdonalds-kr...

Ik zou zelf denken dat het een foutje is want als ze er een nieuwe kleur bij nemen zouden ze all mac donald ketens opnieuw moeten overspuiten enz.

Nee, dat is geen foutje. Ze werken aan een nieuw imago. Niet alleen het interieur krijgt een make-over, ook het logo van Mc Donald’s verandert. Daar waar vroeger de gele M met de rode achtergrond bij iedereen bekend was, verandert het logo nu naar een gele M met een groene achtergrond. Dit om een beter imago uit te stralen naar het publiek toe, omdat groen wordt geassocieerd met het milieu en een betere bedrijfsvoering ten aanzien van het milieu.

Bronnen:
http://informaatie.nl/2010/08/mc-donalds-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100