zitten er echt zoveel e-nummers in het eten van de macdonals? En klopt het dat een blaadje sla van de MC bewerkt is met meerdere chemicaliën?

Ik hoop op wat duidelijkheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een product als de Big Mac uit veel verschillende componenten bestaat dan is het onvermijdelijk dat er componenten tussen zitten met een E-nummer. E-nummers worden toegekend aan producten die toegelaten zijn om als menselijk voedsel te dienen, zelfs onmisbare natuurlijke stoffen als suiker of vitamine C hebben een E-nummer. Dat van bepaalde stoffen met een E-nummer de consumptie in grote hoeveelheden wordt afgeraden zegt weinig over de schadelijkheid van een Happy Meal. Een voedingsstof met een E-nummer is niet per definitie slecht en veel stoffen zonder E-nummer uit de natuur zijn bijzonder schadelijk of giftig. Juist een E-nummer zegt dat de stof geschikt is bevonden voor menselijke consumptie omdat er degelijk onderzoek naar gedaan is. Aan de blaadjes sla zullen alleen "chemicaliën" met een E-nummer toegevoegd worden als je je zakje mayo erover leegknijpt. (in mayonaise zit bijvoorbeeld azijnzuur met E-nummer 260)

De E-nummers kan ik weinig over vertellen. Over de sla wel, daar is niets mis mee, wordt gewoon in zakken aangeleverd en zit een houdbaarheidsdatum op van enkele dagen. Net zoals in de supermarkt die te verkrijgen zijn. En de hygiëne is extreem. Niets wordt 2x gebruikt, liggen hamburgers langer dan 10 minuten in die warm houd bak, dan wordt het weggedonderd. Zo extreem zijn ze ook met de sla qua kwaliteit, dus bewerken van de sla zou geen nut hebben. Deze info heb ik uit betrouwbare bron vernomen.

Hier onder een onderzoek hoe de producten zijn verwerkt. Toegevoegd na 6 minuten: Bekijk filmpje op deze site!

ik heb bij de mcdonalds gewerkt en de hygiëne is inderdaad extreem. ik heb gezien dat iemand op staande voet ontslagen werd omdat hij geen short aanhad bij maken van de salade. bij de mac in delft, wat een relatief kleine mac is, word elke dag 1,5 tot 2 kliko's aan eten weggegooid. maar dat zegt niets over de producten. las laatst een stuk over een burger van de mac van 1 jaar oud die er nog bijna het zelfde uit zag. zelfs het ongedierte bleef er van af... trek je eigen conclusie maar.

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/ar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100