Hoe zit het met de hygiene bij een broodjes zaak?

Zojuist was ik hier bij de Bakker B en aangezien ik even moest wachten vielen mij een aantal dingen op. Zo waren er redelijk wat vliegen in de winkel, de vitrines zijn open en ik zag ze over de frikandelbroodjes wandelen en ook over de gewone broden die open en bloot aan de wand op een plank liggen. Ook viel me op dat bij de broodjesbar na het afrekenen (geld in de handen) zonder handenwassen een nieuw broodje werd vastgepakt en klaargemaakt. Nu weet ik wel dat we niet aan elke bacterie gelijk doodgaan of er ziek van worden maar ik vind het toch wel heel goor. In de winkelstraat ligt altijd veel hondenpoep, waar de gemeente weinig aan doet en het idee dat vliegen vanaf zulke viezigheid vrolijk op een broodje gaan zitten die iemand nog moet opeten vind ik toch niet zo fris. Mijn kaasbroodje heeft me dan ook totaal niet gesmaakt en ik kom er ook niet weer. Maar dat terzijde... Zijn er geen regels voor deze zaken waaraan ze moeten voldoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in alle zaken/winkels/gebouwen die eetbare producten verkopen gelden de HACCP regels. dus niet alleen in restauranten, broodjeszaken, bakkerijen, verpleeg- e/o ziekenhuizen, etc.etc. * Hygiënecode en bedrijfsbeleid * Persoonlijke hygiëne * Schoonmaak * Temperatuurbeheersing * Kruisbesmetting en ongediertebestrijding * Inkoop * Ontvangst producten * Opslag producten * Bereiding van producten * Presenteren en serveren * Levensmiddelenafval * Inrichten bedrijfsruimten indien de regels niet goed worden toegepast kan de betreffende winkel/instantie hierop worden aangesproken. Toegevoegd na 1 minuut: Wat is HACCP? HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Vrij vertaald: een analyse van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden. Bij HACCP wordt het hele productieproces nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. Die gevaren worden in HACCP benoemd en de daaraan verbonden risico's worden beheerst. Toegevoegd na 3 minuten: zie ook de uitleg in wikipaedia HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: Gevarenanalyse en kritische controlepunten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/HACCP
http://www.sociale-hygiene-svh.nl/workshop...

Er zijn wel regels, maar zo'n zaak kan ook niet zoveel tegen de vliegen doen lijkt mij. De deuren gaan telkens open en dicht en op een warme dag in een winkelstraat heb je daar nu eenmaal last van. Euromunten zijn inderdaad vol bacteriën, maar dan zouden ze telkens na het afrekenen handschoenen aan moeten doen of moeten wassen, dat schiet niet op en dan staat er een rij in de zaak. Daar worden klanten ook niet blij van. Ik denk dat zo'n winkelier er niet zo heel veel aan kan doen. Dat vieze kaasbroodje komt gewoon omdat je het bij bakker bart gekocht hebt ipv bij een echte bakker.

jawel, er zijn veel hygiene regels, misschien moet je er naar vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100