Is het eten in een drie sterren restaurant per definitie ook gezonder dan het eten in een fastfood restaurant?

Gebruiken ze in een driesterren restaurant betere olie/boter of versere groente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Absoluut. Sterrenrestaurant word je zomaar niet. Die gebruiken de beste ingrediënten , zoveel mogelijk vers , veelal een kwaliteit die een gewone sterveling niet kan kopen in een winkel. Maar of je er sowieso slanker van blijft dan in een fast-food valt te betwijfelen . Lekkerbekken en slank gaan niet zo goed samen. Ik denk ook niet dat je dagelijks naar een sterrenrestaurant zult gaan eten.

in en ***sterrenrestaurant mag je er zeker vanuit gaan dat er verse producten worden gebruikt. of het altijd allemaal gezonder is betwijfel ik, het ligt ook aan de grootte van de porties.

Niet "per definitie", maar het is wel waarschijnlijk dat vergelijkbare hoeveelheden en soorten voedsel een betere samenstelling hebben in een sterrenrestaurant.

Kwalitatief beter waarschijnlijk wel, maar gelijk daarmee opgaand de prijs voor het gebodene ook. Ganzenleverpastei eten lijkt mij persoonlijk nou niet direct goed voor je gezondheid, zeker niet als je tijdens het eten daarvan bewust bent van de "productiemethode". Maar hetzelfde kan gezegd worden van het vlees van fastfoodketens. Het gaat denk ik vaak toch vooral om smaak en combinatie, eerder dan om "gezond".

Nee dat gaat niet altijd op. Ook een sterren-restaurant heeft gewoon een frituur, en de roomboter wordt ook met regelmaat gebruikt. Maar er wordt wel veel meer diversiteit geserveerd, en veel meer keuze in groenten. Ik was eens in een restaurant met 1 ster, en daar stond zelfs op dat moment een hamburger op de kaart! Ik heb 'em niet besteld, maar ik ga er dan ook van uit dat het waarschijnlijk niet om een mora-hamburger met een wit broodje gaat.

Ten eerste is er totaal geen vergelijk te trekken tussen een drie sterren restaurant, (waar er slechts twee van zijn in Nederland, Oud Sluis en de Librije) en een fast food restaurant. Maar door de verscheidenheid van gerechten die vrijwel zeker met verse ingredienten bereid worden, en de duurdere en exclusieve olieen zal in deze twee restaurants het gebodene voor het grootste deel gezonder zijn, dan in een fastfood restaurant.

Je mag er wel van uit gaan, dat je voor het prijsverschil ook kwaliteitsverschil krijgt. Ze hebben die drie mercedessymbolen tenslotte niet voor niets gekregen (verdiend).

nee hoor dat hoeft niet het lgt eraan wat je besteld als je frietjes eet worden die in een 3 sterren restaurant net zo goed in vet gebakken als in een gewoon restaurant en het eten is natuurlijk altijd vers zoals het hoort in elk restaurant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100