Hoe komt het dat je bij ieder Chinees restaurant in NL, exáct dezelfde Bami krijgt?

Je krijgt altijd exact dezelfde gerechten, zowel bami, als babi pangang, nasi en noem maar op... Ze kopen het niet in ready-made, maar maken het zelf... Ook bestaat er geen kookboek om het zó te maken, het is zo goed als EXACT hetzelfde... hoe kan dat toch?

Toegevoegd na 15 minuten:
Even voor de duidelijkheid; ik heb het hier niet over specialiteiten-restaurants, maar gewoon de volkse afhaalchinees. Dat je bij een Chinees Dim-Sum restaurant in little China in Rotterdam iets heel anders krijgt dan bij een chinees midden in Charlois lijkt me duidelijk. Het valt me alleen op dat een Bami Goreng er bij de ene 'buurt-Chinees' niet zo gek veel anders uitziet dan bij de andere...

Waardoor het komt dat de smaak van 'onze' verNederlandste Chinese specialiteiten zo anders is dan die in China (of bij een écht traditioneel restaurant, weet ik ook... Heb genoeg gereist om te weten hoe het hoort te smaken...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn niet exact hetzelfde, ze lijken wel behoorlijk veel op elkaar. De gerechten zijn bijna allemaal hetzelfde omdat de Chinezen erachter zijn gekomen dat wij nederlanders dat lekker vinden. Wij wij hier Chinees(Kantonees) noemen is echt niet hetzelfde als wat ze echt in China eten. De gerechten zijn een beetje aangepast aan ons. Daarom lijken ze zoveel op elkaar! maar er zit wel degelijk een verschil tussen hoor!

Ik ben het met diegene hierboven eens. Is niet helemaal hetzelfde. Dat kan ik weten, want myn ouders hebben zelf chinese restaurants.

De bami's en nasi's zijn inderdaad over het algemeen genomen hetzelfde met dezelfde veel te weinig groente en hamblokjes en omeletreepjes. Er is wel verschil merkbaar tussen een iets betere afhaalchinees en een goedkopere, maar dan nog weinig ingredienten. Ik weet niet waarom, misschien omdat het niet als hoofdgerecht gezien word. Het is de bedoeling dat je er tjap tjoy ofzo bij neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100