Van welk fruit kun je allemaal lekkere fruithapjes maken?

Voor kinderen, wat je goed bij elkaar kunt mixen? Hou het meestal bij bananen aardbeien komkommer, of appels peren en bananen en kiwi's. Meestal doe ik het wel afwissellen en ook anders mixen, maar wil eens wat anders proberen. Dus als iemand wat anders weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt baby's bijna alle fruit geven. Als ze nog heel klein zijn moet je oppassen met te veel kiwi, sinaasappel en citroen omdat deze luiertslag kan veroorzaken. Maar in principe kun je alles gebruiken. Wat je wel beter kunt doen dan met een staafmixer mixen is met een glazen rasp raspen. Met een staafmixer maak je de celwanden van fruit stuk en voor de vertering is het beter als deze heel blijven. Een glazen rasp koop je b.v. bij Dille en Kamille. Met deze rasp kun je ieder fruit in no time fijnmalen. Het is makkelijk schoon te maken en het fruit blijft zijn structuur behouden. Ook groente en aardappels kun je er makkelijk mee fijnmalen.

Sterfruit: Heerlijk zoet! Kokos -> Knapperig maar gezond; Lekker knagen Natuurlijk papaya en Mango, indien in seizoen Perzikken en nectarines vinden kinderen allemaal lekker. Sap en zoet!

Je kunt bovengenoemd fruit bijna allemaal met elkaar combineren, als ik de eetlust van mijn dochter zie :). Je kunt het ook nog mixen met yoghurt of kwark. Mandarijnen & sinaasappels zijn trouwens ook prima te gebruiken. Misschien beginnen met mandarijnen, omdat die iets zachter van smaak zijn dan sinaasappels. Abrikoos, meloen en mango zijn smaken die kinderen ook al snel lekker vinden. Voor verdere tips kun je ook kijken op een site van babyvoeding. Toegevoegd na 2 minuten: Druiven en zwarte bessen zijn overigens ook prima te doen! Druiven bijvoorbeeld i.c.m. banaan, zwarte bes met aarbei.

Bronnen:
www.olvarit.nl

Ananas is ook lekker om erdoorheen te mixen

Het is niet echt fruit, maar stukjes meloen zijn ook erg lekker om er door te doen.

kiwi, frambozen, bramen, bosbessen, meloen, aardbeien.

Nu volop verkrijgbaar van de Hollandse bodem, pruimen! Neem de meest zoete soort, en het is bijna zeker dat het lekker smaakt in een fruithapje!

Gewoon alles wat je zelf op dit moment zelf ook eet, a;s je fruit eet. Met de pot mee eten dus eigenlijk.. Niet meer en iet minder..!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100