kan ik in een recept voor witbrood, zomaar de helft van het meel vervangen door volkorenmeel?

Of moet ik dan meer aanpassingen aan het recept doen? (meer boter of zo?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Krakkemik, Je kunt zonder problemen de helft van het meel vervangen door volkorenmeel, je zult alleen iets meer vocht moeten toevoegen, omdat volkorenmeel meer vocht opneemt. Geen extra vet of boter toevoegen. Het extra vocht kun je wel vervangen door melk, wat het brood smakelijker maakt. Ik neem aan dat je het brooddeeg met de hand maakt. Succes.

Geen melk in jouw deeg, daar ga je bamn slissen. Iets meer water, dat wel.

Ja hoor, dat kan prima, je kunt allerlei soorten meel (tarwe, rogge, gerst, spelt, etc.) door elkaar gooien als je daar lol in hebt. Even opletten of het goed mengt en dan eventueel een eetlepel water extra of een eetlepel meel erbij, wat van toepassing is.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100