Basterdsuiker is ruwe suiker uit suikerbiet. Deze geparfumeerde suiker met zachte textuur wordt verkregen op basis van de siroop van de raffinage van witte suiker. Die wordt één keer ingekookt voor de lichtbruine versie en tweemaal voor de donkerbruine.
In België is deze suikersoort te vinden onder de namen "cassonade Graeffe", kandijcassonade, blonde kandijsuiker, of gele bietensuiker.
Lichte en bruine kandijcassonade worden nog steeds op natuurlijke wijze gefabriceerd volgens aloude traditie. Als nevenproduct van kandijsuiker hebben ze een nvergelijkbare smaak, die men in geen andere bruine suiker kan terugvinden. Lichte kandijcassonade is zacht van smaak, donkere kandijcassonade heeft een meer uitgesproken smaak. Kandijcassonades worden niet alleen gebruikt op de boterham, pannenkoeken, rijstpap en aardbeien. Zij geven eveneens vele gerechten en nagerechten, van de eenvoudigste tot de meest gastronomische, een aparte, verfijnde smaak.
Toegevoegd na 2 minuten:
nvergelijkbare = onvergelijkbare
- Bronnen:
-
http://members.multimania.nl/sientjev/twod...
-
http://www.test-aankoop.be/voedingsmiddele...