Wie weet er een goed basisrecept voor pizzasaus?

Ik heb alleen maar geconcentreerde tomaten puree in huis, gedroogde italiaanse kruiden, tomaten,en wie weet nog wel iets ,maar ik zou niet weten hoe je een lekkere saus hiervan kan maken.
Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Basisrecept Pizzasaus (Volgens Mijnreceptenboek.nl) Ingrediënten: 1 ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 halve theelepel suiker, 4 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak), 1 halve theelepel Italiaanse kruiden / oregano, 1 halve theelepel zout. Bereiding: Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui. Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is. Wel regelmatig even doorroeren! Na ca. 20 minuten is de pizzasaus klaar voor gebruik. Tip 1: Deze saus is ook in te vriezen! Tip 2: Ook lekker als sausje bij bv gehaktbal, hamburger, saucijsjes, enz.

400 gr tomaten ontvellen snij ze in stukjes 1teentje knoflook,1 worteltje en 1steel selder in blikjes snijden. Verhit een beetje olie in een pan en laat de groenten fruiten zonder de tomaten. Voeg dan de tomaten toe en kruiden met zwarte peper oregano, takje tijm, takje rozemarijn beetje zout en laat zo'n 20min sudderen en klaar is kees

Een gesnipperd uitje en geperste knoflook even fruiten in wat olijfolie. De tomatenpuree erbij met wat suiker ( dit haalt de smaak meer op) roeren en verwarmen en dan opvullen met wat water waarin je een bouillontablet hebt opgelost. Net zoveel totdat je een niet te dikke of dunne saus hebt. Dit ligt aan je persoonlijke voorkeur. Naar smaak kruiden met peper,zout en paprikapoeder en/of Italiaanse kruiden. Toegevoegd na 3 minuten: Een heel bouillontablet wordt wel erg zout, breek er dus een stukje af. Ik zag het bij het overlezen van mijn antwoord.;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100