Welke ingredienten zorgen ervoor dat een Indonesisch gerecht net zo smaakt als bij een echt Indonesisch restaurant?

Ik probeer vaak Indonesische recepten uit, maar ze smaken nooit zo lekker als bij de echte Indonees. Wie heeft er tips om het net zo lekker te laten smaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen kant en klare boemboes gebruiken, ingredienten die je vaak nodig hebt zijn: - djahe - laos - ketumbar - djinten - sereh - salam - trassi -lombok - kecap Manis Kecap Manis wordt bij heel veel gerechten gebruikt Gebruik van maggiblokjes Haal je producten bij de toko (vind ze vele malen beter dan bijv. Conimex.) Het kookboek van Oma Keasberry's is een goed boek, naast dit boek gebruik ik zelf veel recepten van mijn (indische) moeder. Mocht je een bepaald recept nodig hebben dan laat het me weten!

je moet er voor zorgen dat je je kruiden op het goede moment en op de juiste manier toevoegt. check dit goed in je recepten, veel oosterse kruiden veranderen intens van smaak wanneer ze fijngemalen worden, aangezet worden, gebakken worden, of op het laatste moment toegevoegd worden

Ik ben zelf indo, en wat heel veel word gebruikt is; - vantevoren het vlees marineren - tijdens het bakken van het vlees, ketjapmarinade erover smeren met een silicone kwast. - Plakkerige, maar geen natte rijst maken - Veel ketjap gebruiken. succes!

Haal je benodigdheden ipv bij de supermarkt eens bij een toko. Misschien dat het dan qua smaak meer gaat lijken op de gerechten uit het restaurant.

Gebruik originele Indische recepten en vervang wat moeilijker te krijgen ingrediënten niet door een Hollands equivalent, maar bezoek een goede toko. Ik ben vaak zeer verrast hoe lekker (en lekker authentiek) een gerecht smaakt als ik een goed recept vind en dat ook goed volg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100