Wat doe je met gedroogde tuinbonen?

Terug van een land aan de Middellandse Zee zit ik met een kilo gedroogde tuinbonen. Hoe maak je daar iets eetbaars van? Moet je die net zo behandelen als gedroogde witte of bruine bonen? Of kun je ze gewoon koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

* 500 gr gedroogde tuinbonen * 500 gr gehaktballetjes * 1 theelepel komijn * 1 theelepel peperkorrels * 1 theelepel selderiezaad * 1 theelepel honing * 1 dl ingekookte rode wijn * 1 dl garum of vissaus * 3 dl witte wijn Week de bonen en kook ze in 15 minuten bijna gaar in ongezouten water, giet ze af en meng ze met de gehaktballetjes. Maal de rest van de ingrediënten in de vijzel, verdun dit met de witte wijn en voeg alles toe aan de bonen en de ballen. Breng het aan de kook en laat het even doorpruttelen zodat de smaken zich kunnen mengen, totdat de bonen helemaal gaar zijn. Dien het gerecht dan op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100