Hoe bewaar je gekookte aardappelen een paar uur?

Ik weet dat je ze kunt bewaren in de koelkast en dan bijvoorbeeld bakken. Maar ik zou willen weten hoe je ze na het koken kunt bewaren voor een uurtje of twee, voor een later-eter, zonder dat de smaak erg achteruitgaat.

Toegevoegd na 1 dag:
Bedankt voor de ideeën allemaal. Door jullie antwoorden ben ik nog eens gaan denken.
Ik ben erachter dat de smaak van (mijn) aardappelen achteruitgaat doordat ze te nat blijven. Ik heb daarom het volgende geprobeerd: in de pan gelaten, met een schone theedoek om het deksel en dan goed afgesloten. De theedoek was vochtig en de aardappelen droog. Na opwarming waren ze echt beter te eten, volgens de opwarmer.

Weet jij het antwoord?

/2500

In de pan laten zitten met de deksel erop

Bij ons gaan ze in de pan met het deksel er op; dan koel wegzetten (niet noodzakelijk koelkast, maar ook niet in de zon). En dan kan de na-eter deze opwarmen / opbakken.

Je zou van te voren de oven kunnen verwarmen rond de 40 graden. De aardappelen in een afgesloten pan er in zetten en de oven dicht Nu zullen ze niet te snel afkoelen

Ik betwijfel of dat gaat lukken, je moet ze dan toch afkoelen en later weer opwarmen, en dat proef je.

Kook de aardappels half gaar en zet ze koel weg. Tegen de tijd dat je na-eter gaat eten, kook je ze verder af.

Als je ze op temperatuur wilt houden kun je dat au bain-marie doen. Zet of hang de pan aardappelen in een grotere pan met water die je warm houdt. Om de aardappelen alleen warm te houden hoeft het water niet te koken.

Per stuk in alu-folie inpakken en eventueel onder de hete grill opwarmen (goed hete grill). Lijkt zelfs een beetje op een gepofte aardappel, je zou er ook heel lekker een paar takjes rozemarijn bij in kunnen steken.

Folie erover

Wat ik weleens doe is de kook over de aardappel doen en dan in de pan laten staan.Wel het water afgieten.De aardappel blijft ook nog warm.Zeker na een uurtje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100