Wat zijn de ingredienten van knoflooksaus?

Gisteravond bestelde ik bij de pizzeria/shoarmaboer een authentieke 'hollandsche' pizza shoarma. Nu kreeg ik er een cupje knoflooksaus bij. Het was dunner dan hetgeen wat je in de supermarkt koopt en het smaakte veel romiger en scherper.
Zou men die saus zelf maken, of is er ergens een recept van te vinden?

Ik weet dat ik een risico loop om nu antwoorden te krijgen wat ik helemaal niet wil weten, en dat dit een vraag is waarbij je de meest leuke antwoorden kunt geven qua bestanddelen, maar dat broodje aap verhaal kennen we al!
Het is gewoon echt een serieuze vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is de saus gemaakt met Turkse of griekse yoghurt. Daar zit room aan toegevoegd. Verder voeg je daar verse knolook aan toe (2 tenen) en evt wat suiker en zout.

In sommige landen bestaat knoflooksaus uit yohurt + augurk + knoflook + peper/zout (tzaziki), soms meer uit mayonaise (of miracoliwhip oid) + knoflook + bieslook. Afhankelijk hoe vers de saus is, is de smaak ook scherper of meer romig. Natuurlijk kan je ook combineren; dus ipv majonaise neem je 1/2 yoghurt.

Vaak gebruiken ze kant-en-klare knoflooksaus uit een emmer en doen daar zelf wat yoghurt of melk doorheen. Dan wordt het dunner ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100