Hoe wordt zwarte knoflook gekweekt?

Het wordt gefermenteerd. Maar ik weet niet wat dat inhoud? En is het lekker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een fermentatieproces wordt voedsel omgezet door micro-organismen (bacteriën of gisten/schimmels). Fermentatie is het proces waarbij micro-organismen bewust worden gebruikt voor de vorming van bepaalde stoffen. Fermentatie vindt plaats bij wijnbereiding, kaasfabricage, koffie en zwarte theeproductie, bereiding van zuurkool, brood, knoflook enz. Fermentatie is dus de transformatie van een organische stof (graan, fruit, groente, melk, vis, vlees, peulvruchten en dergelijke) onder invloed van bacteriën of schimmels. De meest voorkomende vormen van fermentatie die gebruikt worden zijn de alcohol- en melkzuurfermentatie. Knoflook wat gefermenteerd is, wordt zwart van kleur en krijgt een mild-zoete smaak. Toegevoegd na 1 minuut: Producten die gefermenteerd zijn, zijn langer houdtbaar maar verliezen hun voedingswaarde niet.

fermenteren is bewerken met kruiden en rook lekker is persoonlijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100