Hoe maak ik een lekkere saus voor een roerbakgerecht. Zonder een potje of flesje te gebruiken?

Dat soort sauzen als bij de chinees, zoals bij babi pangang, ajam ketjap etc.

Toegevoegd na 10 minuten:
En dan bedoel ik de potjes/flesjes met kant en klare roerbaksauzen. Niet zoals terecht opgemerkt de ketjap en andere basis ingredienten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoetzure roerbaksaus Ingrediënten: 6 el. sherry-azijn 6 el. basterdsuiker 2 el. ketjap 1 blik tomatenpuree 5 el. water 1 mespunt zout Bereidingswijze: Neem bij voorkeur licht bruine basterdsuiker. Doe de sherry-azijn en de lichtbruine basterdsuiker in een pan en verhit langzaam tot de suiker is opgelost. Voeg de tomatenpuree, de sojasaus, het water en het zout toe. Verwarm op zacht vuur tot alle ingredienten goed gemengd zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100