Breekt gelei die gemaakt is met klassieke geleisuiker wanneer het weer wordt opgewarmd?

Wanneer je het bijvoorbeeld in de oven doet en dat het dan weer vloeibaar wordt, en ook blijft?

N.a.v. mijn vorige vraag over cheesecake kreeg ik nl nog een ander idee om mijn eigen vruchtengelei te gebruiken, en dat vloeibaar over de bodem te gieten, daarop het cheesemengsel en dan verder afbakken.

Zou dit mogelijk zijn, of ben ik dan te ambitieus? Ik heb wel eens ergens gelezen dat gelei dan weer kan breken, dus vloeibaar worden en niet meer opstijfd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk niet dat dit lukt. Je bodem wordt dan te nat en die droogt niet meer op door de gelei die erin trekt.

Nee, de eiwitstructuur is veranderd en kan niet meer 'terug'. Wel een leuk idee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100