Wat zijn nog meer lekkere dingen in zoet-zuur?

Ik heb een heel lekker recept van een Duiste website voor een zoet-zuur mengsel. De augurken die ik er inmiddels al in heb ingemaakt smaken ons - als zoetzuur fanaten- echt naar meer en ik zit me nu ook te bedenken wat ik nog meer in zoetzuur kan inmaken.

Ik bedoel dan niet de selderij/rauwkostsalade die je in de winkel in potjes kan krijgen, maar iets origineels.

Toegevoegd na 3 minuten:
Het gaat me overigens niet om de wil om alles uit te proberen, maar meer het gebrek aan potten waar ik het in kan doen, dus vandaar dat ik wel liever ook iets geschikts ervoor wil proberen voordat ik al mijn potten er aan waag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een heerlijk recept om de overkill aan courgettes in mijn tuin in het zoet-zuur te zetten. Als je ze moet kopen: courgettes zijn nu supergoedkoop. Er gaan ui-snippers en paprikablokjes in, om te kruiden koriander en mosterdzaad en kurkuma. Om te maken is het een fluitje van een cent. De potjes steriliseren is eigenlijk nog het meeste werk. Je kunt het na twee weken eten en blijft ook minstens 2 jaar goed. Maar bij mij blijft het nooit zo lang. Ben meestal na de winter door mijn voorraadje heen. Het is namelijk te lekker. Als je wilt kan ik het recept sturen. Het je zelf een tuin en daar misschien oost-indische kers in staan. De groene zaadbolletjes kun je ook in zoet-zuur inmaken. Het smaakt dan naar kappertjes.

Leverworst.....!

wat denk je van witte kool met pepertjes of taugé met pepertjes Toegevoegd na 7 minuten: 1 komkommer3 paprika's (rode, groene en gele)worteltjes1 kopje azijn3 eetlepels suiker2 theelepels zout Bereidingswijze voor Zoet-zuurDe azijn, zout en suiker roerend tegen de kook aanbrengen. Dan laten afkoelen. De komkommer schillen en de zaadjes verwijderen. Paprika's en worteltjes schoon maken. De komkommer, paprika's en de worteltjes in reepjes snijden en in de afgekoelde dressing doen. Dit alles een dag van te voren klaar maken wel regelmatig alles omscheppen. af laten koelen en dan in potten

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/sauz...

Courgettes in zou-zuur schijnt lekker te zijn. Toegevoegd na 20 seconden: zou-zuur=zoet-zuur

Witte kool, wortel, groene tomaten, komkommer, paprika, en diverse combinaties van al deze groenten en vruchten.

Atjar tjampoer. Toegevoegd na 1 minuut: Hier een lekker recept: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/groentegerechten/atjar-tjampoer-3062.html

Okra's, groene en rode pepers, paprika's, komkommers, wortelen, uien, kool, groene tomaten.

Witte kool, groene en rode tomaten, pepertjes (als je van pittig houdt), platte peterselie, wortel, bloemkool. Deze combinatie is erg lekker bij oosterse gerechten.

Ik ben dol op zoetzure schorseneren. Heb hier nog een receptje gevonden...lijkt mij prima

Bronnen:
http://partyflock.nl/albumelement/62938424...

Wat dacht je van ouderwetse zilveruitjes. Maar probeer deze nog maar eens bij groente boer te kopen. Zal niet meevallen,maar wel lekker zelf ingemaakt.

Heerlijk zijn ge karamelliseerde uien in zoetzuur; 1 kg. sjalotjes of kleine uien schillen en heel laten. In hete olie aanbakken, met suiker ( ca. 90 gr)bestrooien en laten karamelliseren. Langzaam zacht stoven. Met ¼ l. rode wijn, 200 ml. rodewijnazijn en een flinke scheut appel-en balsamicoazijn afblussen. laurierblaadjes (3 st) 2 knoflooktenen, rozemarijn en tijm toevoegen en heet in het glas vullen. Met olie tot de rand vol opvullen. De glaspotten op zin kop neerzetten in een met een doek bekleedde bak/schaal. Koel en donker bewaren. Als je denkt aan het pellen van die kleine uien en de klus daarvan, maak het jezelf dan makkelijker door ze voor het schillen enkele minuten in lauwwarm water te leggen. Je schuift de schil er dan zo vanaf. Dit uien bijgerecht smaakt erg lekker zowel koud als warm geserveerd bij bijv. gebraden vlees of als garnituur bij koude schotels/voorgerechten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100