zijn keramische pannen anti-aanbak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die van mij wel. En dan ook echt volledig anti-aanbak. Ik heb nog nooit een pan gehad waarin het knapperige laagje zo heerlijk aan het vlees in plaats van in de pan komt te zitten. Kijk goed naar war er op de verpakking staat, koop niet een supergoedkope, en houd je aan de gebruiksaanwijzing., dan heb je echt een ideale pan.

Niet altijd, meestal staat dat onder de pan

De nadelen van een keramische pan....... Een keramische pan is wat zwaarder dan de teflon pan. Dit komt door de keramische laag welke een stuk zwaarder is dan teflon. Blijft langer warm Wil je met de hand de pan gaan afwassen dan moet je langer wachten voordat deze is afgekoeld. Een keramische pan is veel duurder dan een pan met een teflon anti aanbak laag maar dit verdient zichzelf weer terug. Een keramische pan gaat daarentegen een stuk langer mee. Vergeet ceramicore, dit is kwa prijs/kwaliteits verhouding een (hele)dure koekenpan. De buitenkant gaat verkleuren en aankoeken en is (bijna)niet meer schoon te maken. Koop een wat duurdere pan in een speciaalzaak, dan heb je garantie en een goed advies. Toegevoegd na 2 minuten: Een keramische pan is natuurlijk wel"anti aanbak ".

Bedoel je een gietijzeren/plaatstalen pan met een keramische coating? Dan is de keramische coating bedoeld als anti-aanbaklaag, een (gezonder) alternatief voor het vertrouwde teflon. Bedoel je een keramieken pan/schaal? Dan is het buitenste laagje glazuur bedoeld ter bescherming van het keramiek, deze 'pannen' zijn niet bedoeld om op een gasfornuis mee te bakken, het zijn ovenschalen of potten, je zult ze in moeten smeren met vet (boter of olie) als je er iets in gaat bakken, anders koekt het aan, het is dan geen anti-aanbaklaag.

Bronnen:
http://www.plezierindekeuken.nl/koekenpan-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100