hoe bak ik mijn shoarma zo dat het mals wordt?

mijn vlees wordt altijd taai!
en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boter in de pan goed verhitten (en gebruik goeie boere boter of olie) de boter mag goud bruin zijn, bak je vlees erin bruin, en echt laten kort toeschroeien. Leg het vuur af en doe het deksel op de pan en neem de pan van het vuur, het vlees zal door zijn eigen warmte energie verder door garen.

shoarma is van zichzelf vrij droog dat hoort zo maar bak het gewoon niet te lang door

In de wok met olijfolie , zo,n 4 minuten, dan moet het goed gaan.

Pak een goede anti aanbakpan en laat hem goed heet worden. Doe er geen olie of braadvet in. Doe er genoeg vlees in voor 2 broodjes . Omroeren en scheppen met een houten spatel. Met 1-2 minuutjes wordt het vlees al bruin en met nog 1 minuutje bakken is het gaar. Dan is het lekker bruin, nog mals van binnen en heb je niet dat het in het vocht ligt uit te drogen en taai wordt. Het gaat er in feite om dat je niet teveel vlees in de pan hebt liggen.

Shoarma bevat altijd een hoeveelheid vet of olijfolie. Pak een grote anti-aanbakpan, laat 'm flink heet worden, gebruik geen boter of olie. Omroeren en scheppen met een houten spatel. Met een minuutje begint je vlees al te bruinen en na nog een minuut is het klaar, lekker bruin, nog mals van binnen.

Voor het bakken een klein scheutje azijn bij het vlees doen. Zo wordt het vlees niet taai....( proef je niks van) En niet te lang bakken.

gewoon in de grilloven en dan op de onderste plaat water plaatsen dan blijft het vlees veel sappiger

Heel eenvoudig : door zelf van goed vers vlees reepjes te (laten)snijden, te kruiden, (of shoarma te kopen bij een goede slager) en kort op hoog vuur in hete olie te bakken. Kant- en-klare shoarma uit de supermarkt is vrijwel altijd van bevroren vlees gemaakt - voor zover je al niet de diepvriesversie hebt - en daar moet eerst ZO veel water uitkoken voor je zelfs maar kunt begínnen met bakken, dat er eigenlijk helemaal niks van het vlees overblijft ; het wordt veel te gaar en gortdroog, en niks ter wereld kan dat vlees nog redden of ECHT lekker maken.

in de olie in de wok Toegevoegd na 1 minuut: vlees eerst op kamertemp laten komen en dan pas in de pan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100