wie weet er een goed recept voor een stevige soep met veel vlees

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is Vlaamse vleessoep jouw soep!

En je kan het vlees nog gebruiken als toespijs voor de boterham Koolsoep Ingrediënten (voor 4 porties 2 flinke uien 1 spits- of groene kool 2 grote aardappelen in blokjes 1 flinke winterwortel 1 rookworst 100 gram gerookte spek in blokjes 1 stuk schenkel of ander stuk soepvlees peper zout laurier boullionblokje sambal Bereiding: Trek een stevige boullion van de kruiden en het soepvlees. Als de boullion klaar is, het bot eruit halen en het vlees in stukjes snijden. Bak de spek uit op een zacht pitje, fruit de knoflook en de uien in het spekvet. Voeg de kool, de boullion en de rookworst etc. toe. Even laten stoven.

Deze soep maak ik regelmatig, ik noem het zomersnert. 500 gr. d.v. doperwten en een flinke stronk broccoli gaar koken in ong. 1ltr. kippenbouillon (vers of van een blokje, pas op met zout toevoegen) enkele stukjes broccoli en wat doperwten uit de pan scheppen en achterhouden, de rest pureren met de staafmixer de broccoli en de erwtjes terug doen in de soep en aanvullen met plakjes rookworst en blokjes ham de soep op smaak maken met peper, zout en fijngehakte verse bladselderij n.b. je kunt het garnituur uitbreiden met restjes groente uit je koelkast, b.v. wortel, bloemkool, courgette, tuinboontjes. en wil je meer vlees, ook uitgebakken spekblokjes of een overgebleven gehaktbal in blokjes doen het goed in deze soep

Bronnen:
eigen recept

Vleessoep gemaakt door een vegetariër: 500 gram poulet 2 ons gemengde gehakt mergpijpje ca 3 ons verse soepgroente, fijngesneden extra ui of prei fijn snijden een handjevol kastanjechampions handvol vermicelli 2 laurierbladen paar (vlees)bouillontabletten (naar smaak) 2 stengels fijngesneden bleekselderij versgesneden lavas (maggikruid) peper mespunt foelie ,, nootmuskaat paar kruidnagels Zet het vlees een dag van te voren op, met het mergpijpje en de laurier in ca 2 liter water. Aan de kook brengen, daarna op een laag pitje. (Oliestel is ook prima) Dit mag rustig 3 a 4 uur of langer op blijven staan. Als je het (veiligheid) maar uitdraait voor het slapen. Volgende dag: Ongeveer 1 uur voor het eten: Opzetten en opnieuw aan de kook brengen. Toevoegen: Zeer kleine balletjes van het gehakt vermicelli bouillontabletten de groente en de in plakjes gesneden champions Na een kwartiertje de rest. Een half uur op een laag gasje laten sudderen. Even (in mijn geval -laten-) proeven of er nog wat zout of peper bij moet.. Opdienen. Zelf zal ik er nooit van nemen, maar zowel partner als de aangetrouwde kinderen vr.. zich er suf in. En ze nemen zonder gêne daarna nog een dikke karbonade. Toegevoegd na 2 minuten: - Op dag 1 de kruidnagels er ook meteen bij. - i.p.v. vermicelli kun je ook een handjevol rijst nemen. ( hier heeft vermicelli de voorkeur)

Humkessoep 4 of 5 schouderkarbonades of dikke ribben 4 of 5 speklapjes aan dobbelsteentjes 1 grove of fijne braadworst 1kg sperziebonen 5 of 6 grote aardappelen 6 bouillonblokjes peterselie bereidingswijze Bouillon trekken van de karbonades of ribben, afschuimen en het vlees in kleine blokjes snijden Bonen afhalen en in kleine stukjes snijden. Vlees en bonen in de bouillon, even door laten koken en dan op een laag vuur zetten. De bouillon blokjes toevoegen. Dit laat je lekker een paar uurtjes pruttelen. Half uur voordat je gaat eten, uitgebakken spekjes erbij, de aardappelen aan stukjes erbij en de worst in de pan. Voor opdienen de peterselie erbij en klaar is je soep. Een hele lekker soep om in het voorjaar/ zomer te eten! Eet smakelijk

Kottsoppa Zweedse vleessoep. Ingredienten: 900 gr soepvlees 3 liter water 2 grote wortelen, in blokjes gesneden 1 witte knol, in blokjes gesneden 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden 1 grote ui, bestoken met 2 kruidnagels 2 gesneden sjalotten of preitjes 2 theelepels zout 1 theelepel witte peper Bereidingswijze: Doe het vlees in een grote pan en voeg het water toe. Breng het aan de kook en schuim het af. Voeg zout toe, matig het vuur en laat het ±2 uur trekken. Haal het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en doe deze terug in de soep. Voeg de wortel, knol, bleekselderij, ui en sjalotten of prei toe en breng op smaak met peper. Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen.

Bronnen:
http://www.tournedos.nl/soep/Kottsoppa+Zwe...

Shoarmasoep; Een heerlijke maaltijdsoep! Snipper 1 grote ui grof en 2 t. knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak nu snel het shoarmavlees mee en strooi er nog wat shoarmakruiden bij. Doe er nu een groot blik goulashsoep bij en een potje witte bonen in tomatensaus. Roer alles door elkaar en laat goed warm worden. Klaar! Snel hè, en lekker is hij. Ik geef er meestal warm gebakken ciabatta- of stokbrood bij met kruidenboter ernaast, voor de liefhebber. Mijn zoon smeert zelfs knoflooksaus op zijn sneetje brood, is ook lekker hierbij!

op de site www.letscookit.tv staan verschillende recepten voor heerlijke soepen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100