Is er een maaltijd waar kaas niet lekker bij is?

Een kamaraad van me zei een keer dat kaas eigenlijk wel overal lekker bij was. Ik zat dus even te denken.. Nasi, Bami, Rijst, Lasangje, pizza, goulash en eigenlijk overal is kaas wel lekker. Maar ik kon niet één maaltijd bedenken waar het echt niet lekker bij is.

Oké, smaken verschillen. Niet iedereen zal kaas overal lekker bij vinden, maar ik heb het niet over individuele meningen, maar eerder over meningen van een grote groep mensen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij maaltijdsoepen past kaas lang niet altijd.

over de rode kool lijkt het me erg vies ! Toegevoegd na 1 minuut: en wat denk bij de zuurkool ?en krootjes/bietjes bah

Ik kan me niet voorstellen dat kaas lekker is bij bietjes, aardappels en speklapjes. Daar horen gewoon uitjes bij en absoluut geen kaas.

Over een grote groep mensen gesproken : zet nooit een Japanner kaas voor. Zij vinden dit gewoon walgelijk. Is ook te begrijpen vanuit hun cultuur van verse producten, immers een kaas moet maanden rijpen en is dus alles behalve vers.

Ik zat te denken over een heerlijk nagerecht. Heerlijke verse mascarpone room, met vers geperste bevroren aardbeischilfers. En dan kaas... Gadver!

Ik ben een grote kaasfan (in bijna alle varianten) maar bij hutspot en boerenkoolstamp lijkt het me niks.

Vanillevla, zoute haring, griesmeelpudding, havermoutpap, appeltaart,worteltjes,sardientjes,rolmops, rode kool, bietjes,chocoladegerechten, eigenlijk het meeste wat zoet is, behalve jam. Er zijn nl. veel mensen die kaas met aardbeienjam op brood lekker vinden. Toegevoegd na 4 minuten: Het lijkt me ook niet lekker bij 'hete bliksem'of 'hutspot'.

Omdat ik geen vlees eet, heb ik ongeveer bij alle gerechten wel eens kaas uitgeprobeerd. Het maakt veel verschil of het gewone , of verse kaas betreft! Gewone (Goudse, Leerdammer e.d.) vind ik niet matchen met gekookte rode kool, rabarber en bietjes. Maar verse roomkaas of Huttenkase (evt gemengd met creme fraiche ) kan daar wel weer uitstekend bij. Verder vind ik (behalve sojakaas alias Tofu / tahoe ) alle kaassoorten afschuwelijk bij gerechten uit de Thaise, Japanse, Chinese en Indonesische keuken. Natuurlijk: smaken verschillen. En daarom kan iedereen dit alleen maar voor zichzelf invullen. Het is wel zo, dat jonge kaas zich makkelijker aanpast qua smaak, omdat de smaak niet sterk of nadrukkelijk is. Soms is het net een kluitje roomboter. Lekker zacht en romig. Dat leukt vrijwel ieder (niet Oosters) gerecht op!

Patat met een lekkere snack erbij :p daar past echt geen kaas bij. alleen dan bij kaassouffle of hoe je het spelt.

Een kaassaus vind ik niet lekker bij pasta, macaroni e.d. Wel geraspte kaas.

Gerechten met kreeft lenen zich echt niet voor een combi met kaas! De delicate smaak van kreeft gaat daardoor verloren.

Ik heb er nog eens met mijn collega's over gesproken, en de conclusie is: Brood met chocovlokken, daar moet echt geen kaas over. Verse kaas (=kwark) smaakt best goed over aardbeien, kreeft, enz. En een plak goudse over de hachee smaakt zo lekker pittig.. Ook rijst doet het goed met (verse) kaas en zelfs bami is lekker met.. Dus chocoladevlokken of je boterham moet je niet overdekken met een plakje kaas!

Bij een frisse salade lijkt kaas me echt niet lekker, maar wie weet zijn er wel mensen die dat wél lekker erbij vinden. En bij gerechten met pindasaus denk ik hetzelfde.

bij bruine bonen lijkt het me ook niks

Een ijsje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100