wie heeft er recepten voor Teff meel en weet hoe je injera maakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de volgende site staat een recept. Toegevoegd na 3 minuten: En nog één. http://www.nrcnext.nl/koken/2008/05/21/teff-to-go/

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...

http://hormonaledisbal.forum2go.nl/broodje-van-teffmeel-t232.html Recept voor teffbrood. Recept voor injera http://www.kraotach.nl/recepten/ethiopie/injera2.html Toegevoegd na 3 minuten: Injera, dit ongedesemd Ethiopisch brood is echt een grote pannekoek. In Ethiopië gemaakt door vrouwen in speciale pannen met zware deksels. http://www.kraotach.nl/recepten/ethiopie/injera.html Toegevoegd na 4 minuten: Ethiopisch/Eritrees brood. Houd er rekening mee dat twee dagen van tevoren met de bereiding moet worden begonnen! http://www.smulweb.nl/1030189/koken/recept/Injera

Snelle injera. Ingrediënten: 150 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr maismeel (farina di mais per polenta_ 250 ml lauwwarm water 125 ml sodawater Materialen koekenpan beslagkom Bereidening: INJERA VAN ZELFRIJZEND BAKMEEL (TRADITIONEEL GEGIST BROOD) 150 g zelfrijzend bakmeel 50 g maïsmeel 2½ dl lauwwarm water circa 1¼ dl sodawater Meng beide soorten meel. Voeg het lauwwarme water toe, meng het door het meel en laat dit afgedekt 2 - 3 dagen rusten. Het mengsel is klaar als het zuur is. Voeg zoveel sodawater toe dat het beslag even dik wordt als dunne room. Schenk krap 1/6 van het beslag in een kopje. Verhit een grote koekenpan met antikleeflaag, met bijbehorend deksel. Schenk het beslag in de pan: begin vanaf de rand en vorm een spiraal naar het midden toe. Bak het brood onafgedekt tot het bijna gaar is. Dek de pan tijdens de laatste minuut af. Als de injera klaar is ziet hij er uit als een grote, luchtige pannenkoek met heel veel gaatjes (hoe meer hoe liever). Leg de injera in een schone theedoek en bak nog 5 injera’s. Het is de bedoeling dat u circa ½ dl beslag overhoudt: dit dient als basis voor het volgende beslag. Maak het nieuwe beslag met dezelfde hoeveelheid meel, 2 dl lauwwarm water en ½ dl beslag. Dit kunt u dan de volgende dag al aanlengen met sodawater (of gewoon water) en verder als aangegeven gebruiken. Voor 6 platte broden.

Bronnen:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?userid...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100