Dient het "jeukpoeder" uit rozenbottels verwijderd te worden alvorens deze voor consumptie te gebruiken?

Als je een rozenbottel openmaakt vind je een holte met daarin kleine haartjes en zaadjes. Wanneer dit in contact komt met de huid levert dit een irritatie op.
Maar rozenbottels worden gebruikt ter consumptie.
Betekent dat dat het binnenste van de rozenbottel eetbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordat er jam of iets dergelijks van gemaakt wordt, worden eerst de pitjes er uit gehaald. Het koken van het rode omhulsel maakt de rest van de haartjes onschadelijk.

Voor je rozenbottels gaat verwerken, moet je ze goed wassen, de steeltjes en blaadjes verwijderen en dan doormidden snijden. Je moet dan alle zaadjes verwijderen want ze hebben een bittere smaak. Zorg ook dat je rijpe rozenbottels plukt dus echt rood gekleurde. De onrijpe rozenbottels zijn nl. wrang en zuur. In rozenbottels zit veel vitamine C. Je kunt ze ook heel laten, wassen en dan laten drogen. Als ze dan beendroog zijn, plet je ze in de keukenmachine en bewaart ze in een papieren zak op een donkere plek. Je kunt hier uitstekende thee van maken. Als je wilt kan je ook de pitjes eruit halen en een theel. hiervan overgieten met een kop kokend water. Doe er dan eens een schijfje sinaasappel bij waar je een kruidnagel doorheen prikt en laat 15 min. trekken. Lekkere thee geeft dit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100