Hoe maak je lekkere verse wortels met doperwten?

Kun je die tegelijk in de pan doen of moet je de doperwten later erbij doen, en kan je dat ook stomen? Wortels stomen weet ik wel, maar doperwten gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar een handjevol door groenteschotels ofzo. Overigens heb ik de wortels vers en de doperwten uit de vriezer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een feit dat wortelen langere tijd nodig hebben dan doperwtjes. Zou je ze tegelijk opzetten worden de worteltjes puree, zouden stukkoken en dat is niet lekker, lijkt mij. Zet dus eerst de wortelen op en als ze al zacht worden doe je er de diepgevroren doperwtjes bij, want die hebben maar even nodig. Het is wel lekker als ze nog wat 'bite'hebben. Zijn het echt wortelen dan hebben ze langer nodig dan dunne bospeentjes, houd daar wel rekening mee want die willen we toch ook niet pappig hebben? Je kunt ze trouwens prima stomen, dan geldt hetzelfde. Toegevoegd na 1 minuut: Vergeet niet de verse peterselie erdoor te strooien als ze klaar zijn, ook een paar raspen nootmuskaat zijn er lekker bij. Maar dat zal jij ook wel weten.:)

Ik zou ze afzonderlijk klaarmaken. Als je doperwten goed vers zijn kan je ze warschijnlijk gewoon blancheren, en is meer niet nodig. De worteltjes een minuutje of 10 stomen en dan samenvoegen. Of de verse doperwtjes er vijf minuten voor tijd bij gooien.

ik zou zelf de wortels stomen en de doperwten gewoon in water koken. ik zou ze pas bij elkaar doen vlak voor het opdienen. wat ook lekker is om erbij te doen; beetje gebakken paprika.

Heb je wel verse bospeen? (waspeen is smakeloos) De erwtjes liefst vers, of anders diepvries. Minuutje of 10 / 12 meekoken met de worteltjes. Beetje zeezout, snufje zwarte peper, kluitje boter, mespunt suiker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100