Inktvis met rode wijn en tomatensaus.
Ingrediënten:
1 kg inktvis, schoongemaakt
1 fles (700 gr) passata
250 ml Chianti
2 eetlepels vers citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gedroogde basilicum
30 gr pecorino, geraspt
Bereidingswijze:
1. Zonodig de tentakels van het lijf snijden. Het lijf in ringen van ong. 1 1/2 cm snijden en apart zetten.
2. In een sauspan passata, rode wijn, citroensap, olijfolie, knoflook, zwarte peper, cayennepeper, basilicum en pecorino mengen. Ong. 30 minuten op een matig lage vlam laten sudderen zodat de alcohol verdampt en de smaken zich vermengen.
3. De inktvisringen en tentakels aan de saus toevoegen. Nogmaals 20-30 minuten zachtjes laten sudderen en af en toe roeren. Niet meer op een hoge vlam koken, omdat de inktvis dan rubberig wordt. De inktvis is gaar als deze plomp en ondoorzichtig is.
Smakelijk eten vanavond!!
- Bronnen:
-
http://allrecipes.nl/recepten/zoekresultat...