Wie kent er een originele, maar ook lekkere wijze voor het bereiden van een octopus?

Lijkt me wel apart voor vanavond......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

olijf olie in de pan daar bij teentje knoflook fijngesneden een beetje pikant snufje zout en een blik gepelde tomaten erin even laten pruttelen octopus schoonmaken even de oogjes eruit halen en kort snijden die in de saus leggen en zachtjes gaar koken alleen roeren met een houten lepel eenmaal een ijzeren gebruikt word je octopus niet meer gaar lekker pasta koken en ijsberg salade bewerkt met olijfolie zout en citroen heerlijk eet smakelijk

frituren in knoflookolie Toegevoegd na 55 seconden: liefst met een deegjasje.

Inktvis met rode wijn en tomatensaus. Ingrediënten: 1 kg inktvis, schoongemaakt 1 fles (700 gr) passata 250 ml Chianti 2 eetlepels vers citroensap 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 theelepel versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel gemalen cayennepeper 1 theelepel gedroogde basilicum 30 gr pecorino, geraspt Bereidingswijze: 1. Zonodig de tentakels van het lijf snijden. Het lijf in ringen van ong. 1 1/2 cm snijden en apart zetten. 2. In een sauspan passata, rode wijn, citroensap, olijfolie, knoflook, zwarte peper, cayennepeper, basilicum en pecorino mengen. Ong. 30 minuten op een matig lage vlam laten sudderen zodat de alcohol verdampt en de smaken zich vermengen. 3. De inktvisringen en tentakels aan de saus toevoegen. Nogmaals 20-30 minuten zachtjes laten sudderen en af en toe roeren. Niet meer op een hoge vlam koken, omdat de inktvis dan rubberig wordt. De inktvis is gaar als deze plomp en ondoorzichtig is. Smakelijk eten vanavond!!

Bronnen:
http://allrecipes.nl/recepten/zoekresultat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100